Ain’t No Mountain High Enough (Diana Ross)- Μια τραγική «προφητεία»

του Λουκά Αναπλιώτη

Αυτή την εβδομάδα του 1970 ανεβαίνει στην κορυφή των Αμερικανικών Charts η πρώτη μεγάλη solo επιτυχία της Diana Ross, μετά την διάλυση του πιο πετυχημένου γυναικείου συγκροτήματος των ΗΠΑ, των Supremes.

Το Ain’t No Mountain High Enough γράφτηκε το 1967 από το συγγραφικό και συζυγικό δίδυμο Nickolas Ashford και Valerie Simpson και το τραγούδησαν πρώτοι ο Marvin Gaye και η Tammi Terrell.

Την επόμενη χρονιά συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ Diana Ross & The Supremes Join the Temptations, σε ντουέτο της Ross με τον Dennis Edwards.

Παρότι και οι δύο εκτελέσεις έγραψαν την δική τους ιστορία, οι συνθέτες επέμειναν ότι το τραγούδι είχε δυναμική να γίνει μεγαλύτερη επιτυχία.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο ταλέντο της Ross την κάλεσαν να ηχογραφήσουν μια νέα εκτέλεση που ήταν κομμένη και ραμμένη πάνω της. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει, πολύ γρήγορα, η πολύ μεγάλη επιτυχία που όλοι περίμεναν.

Τριάντα τέσσερα χρόνια αργότερα όμως, το τραγούδι αποδείχτηκε μια τραγική προφητεία για την ζωή της μεγάλης τραγουδίστριας, αφού ο δεύτερος σύζυγός της  Arne Næss σκοτώθηκε σε μια ορειβατική εξόρμησή του στα βουνά της Νοτίου Αφρικής.

About Post Author