1989 (Taylor Swift)- Η «αναγέννηση» του πιο πετυχημένου Alter Ego της Madonna

του Λουκά Αναπλώτη

Αυτή την εβδομάδα του 2014 κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο το πέμπτο και πιο πετυχημένο άλμπουμ της εμπορικότερης Αμερικανίδας τραγουδίστριας των τελευταίων 20 ετών.

Το 1989 σηματοδότησε την οριστική στροφή της Taylor Swift στην ποπ μουσική, αφήνοντας πίσω της την ένδοξη καριέρα που έχτισε στον χώρο της Country τα προηγούμενα χρόνια.

Η κυκλοφορία  του άλμπουμ, της απέφερε εκατομμύρια δολάρια και αμέτρητα βραβεία από την μουσική βιομηχανία αλλά και πολλές αντιδράσεις, κυρίως από μαύρους καλλιτέχνες, για την μεταμόρφωσή της σε pop queen,  κατηγορώντας την ως μια μη πολιτικοποιημένη σταρ υπερασπίστρια της “Λευκής” Αμερικής, που είναι ανοικτή να προσελκύσει ανθρώπους διαφορετικών πεποιθήσεων.

Η καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του δίσκου δεν της επέτρεψαν να απαντήσει σε αυτές τις κριτικές και γενικώς αποφεύγει από τότε να εκφράσει «πολιτικές» απόψεις για τη μουσική της.

Η ίδια συνέχισε με το ίδιο σθένος να υπηρετεί το είδος μέχρι σήμερα και να μεταμορφώνει την εικόνα της διαρκώς κάνοντας πολλούς να την παρομοιάζουν με την Madonna.

About Post Author