Ο αρχιμουσικός Stefan Geiger διευθύνει την Underground Youth Orchestra | 24 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η νεανική συμφωνική ορχήστρα The Underground Youth Orchestra, συνεχίζοντας τις διεθνείς συνεργασίες, υποδέχεται τον καταξιωμένο μαέστρο Στέφαν Γκάιγκερ την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανοίγοντας την νέα καλλιτεχνική περίοδο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο σημαντικά έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου, το τριπλό κοντσέρτο του Μπετόβεν και την 8η Συμφωνία του Ντβόρζακ.

Οι νέοι σολίστ, μουσικοί της Underground Youth Orchestra, που θα ερμηνεύσουν το τριπλό κοντσέρτο του Μπετόβεν είναι:
Μαρίνα Ηλιάδου, βιολί
Mateo Shestani, βιολοντσέλο
Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, πιάνο

Πρόγραμμα

L.V. Beethoven Τριπλό κοντσέρτο για βιολί, τσέλο, πιάνο

1. Allegro

2. Largo

3. Rondo alla Polacca
Σολίστ

Μαρίνα Ηλιάδου, βιολί
Ματέο Σεστάνι, τσέλο
Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, πιάνο

            

A. Dvorak Συμφωνία αρ.8

I. Allegro con brio

II. Adagio

III. Allegretto grazioso — Molto vivace

IV. Allegro ma non troppo

Διεύθυνση Stefan Geiger

Info
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 20:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72 82 333, www.megaron.gr
Αίθουσα: Δημήτρης Μητρόπουλος
Τιμές εισιτηρίων: €20, €16, €8 φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι

Η Underground Youth Orchestra επιχορηγείται και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Underground Youth Orchestra μετά από δεκαετή καλλιτεχνική παρουσία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες νεανικές συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, συνεργαζόμενη με Γερμανικά πανεπιστήμια και φορείς. 

Στόχος της Underground Youth Orchestra είναι να προσφέρει σε νέους ταλαντούχους μουσικούς την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ορχηστρική τέχνη συμμετέχοντας σε υψηλού επιπέδου συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάσημους μαέστρους και σολίστ. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα καλλιτεχνικής εξέλιξης των ταλαντούχων μελών της μέσα από την σολιστική εμφάνιση τους με την ορχήστρα και την συμμετοχή τους σε masterclasses με επιλεγμένους καθηγητές από την Ευρώπη.

Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Ο Stefan Geiger είναι ο αρχιμουσικός της Orquestra Sinfônica do Paraná και του General Music, Διευθυντής του Teatro Guaira στην Curitiba, Βραζιλία. Γεννημένος σε μουσική οικογένεια, σε ηλικία πέντε ετών άρχισε να παίζει πιάνο, βιολί, ντραμς και τρομπόνι. 

Συνέχισε τις σπουδές του με την υποστήριξη του Γερμανικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος Studienstiftungdes Deutschen Volkes και έγινε σολίστας τρομπονίστας στο Bayrische του Μονάχου. Αργότερα είχε την ίδια θέση στην NDR Elbphilharmonic Orchestra του Αμβούργου.

Μετά τις σπουδές του στη διεύθυνση ορχήστρας, υπήρξε βοηθός του Christoph Eschenbach, του Valery Gergiev και του Christoph von Dohnanyi. Σύντομα έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής της Landesjugendorchester της Βρέμης και διηύθυνε από το 2002 έως το 2007 την ορχήστρα HFK της Βρέμης (Hochschule für Künste Bremen). Ο Geiger έχει διευθύνει πολυάριθμες ορχήστρες. Εδώ και αρκετά χρόνια, διευθύνει συχνά την NDRElbphilharmonie Orchester του Αμβούργου, συνοδεύοντας βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες.

Οι πρόσφατες κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του Geiger περιλαμβάνουν την επιστροφή του στην Elbphilharmonie, το ντεμπούτο του στο Ρίο ντε Τζανέιρο με την Orquestra Sinfônica Brasileira, την εμφάνιση του στο Volkstheater του Ροστόκ, στη ραδιοφωνική φιλαρμονική NDR του Ανόβερου, καθώς και την εμφάνιση του με την Συμφωνική Ορχήστρα του Oulu στη Φινλανδία και Συμφωνική Ορχήστρα της Ιερουσαλήμ.

About Post Author