Η χορωδία String Theory ανοίγει την καρδιά της και τα εργαστήριά της για παιδιά και νέους από κοινωνικές δομές

Η μουσική κοινότητα String Theory και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Πατεράκης έχουν τη χαρά να προσκαλέσουν παιδιά από 14 ετών, νέες και νέους από διάφορες κοινωνικές δομές για να συμμετάσχουν δωρεάν σε οποιοδήποτε από τα εβδομαδιαία μουσικά εκπαιδευτικά τμήματα του String Theory:

Το Νέο Πειραματικό Μουσικό Τμήμα Μουσικής
Το τμήμα αυτό προσανατολίζεται στην μουσική πράξη με ζωηρό και ευχάριστο τρόπο χρησιμοποιώντας όργανα, την ανθρώπινη φωνή και το σώμα. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται στοιχεία μουσικής θεωρίας, ανάγνωσης (σολφέζ), ιστορίας και μορφολογίας, εξοικειώνονται με τη φωνή μέσα στο πολυφωνικό άκουσμα, παρακολουθούν “workshops within workshop” από ειδικούς επισκέπτες διαφορετικών ειδικοτήτων (μουσικούς από διαφορετικά είδη μουσικής, και καλλιτέχνες από διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους, ηθοποιούς, χορευτές, body percussionists κ.ά.). Οι συμμετέχοντες σχηματίζουν μικρή ορχήστρα και χορωδία, παίζουν μουσική και μαθαίνουν πώς να “κατασκευάζουν” δική τους μουσική.

Τα μαθήματα του Νέου Πειραματικού Τμήματος γίνονται κάθε Τρίτη, 19.15 – 21.45, στον πολυχώρο Playground for the arts, Βουτσαρά 4-6, στον Κεραμεικό και διαρκούν μέχρι και τον Ιούνιο 2023.Στο τμήμα αυτό μπορούμε να υποδεχθούμε μέχρι 10 παιδιά.

Το Εκπαιδευτικό Χορωδιακό Tμήμα Repertoire
Το τμήμα αυτό είναι ένα αμιγώς μικτό πολυφωνικό φωνητικό σύνολο. Υπό την καθοδήγηση του vocal coach οι συμμετέχοντες δουλεύουν την τεχνική της φωνής, έρχονται σε επαφή με την πολυφωνία και εξοικειώνονται με ένα ολοένα και πιο σύνθετο πολυφωνικό άκουσμα μέσα από τη διδασκαλία ρεπερτορίου από ένα ευρύ μουσικό φάσμα (αναγέννηση-μπαρόκ, κλασική-ρομαντική περίοδο, παραδοσιακά, ελληνική μουσική, ethnic, καντάδες, pop καθώς και αρκετά έργα που έχουν γραφτεί ειδικά για την χορωδία String Theory).

Τα μαθήματα του Τμήματος Ρεπερτορίου γίνονται κάθε Δευτέρα, 19.000 – 20.00, στον πολυχώρο Playground for the arts, Βουτσαρά 4-6, στον Κεραμεικό και διαρκούν μέχρι και τον Ιούνιο 2023. Στο τμήμα αυτό μπορούμε να υποδεχθούμε μέχρι 10 παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες
Η ομάδα String Theory φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών εντός του χώρου διεξαγωγής των μαθημάτων και κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων και μόνον.
Η μεταφορά των παιδιών από τη δομή στον χώρο των εργαστηρίων και αντίστροφα γίνεται με μέσα και ευθύνη της ίδιας της δομής.
Οι εκπρόσωποι των ενδιαφερομένων δομών μπορούν να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του String Theory: email: stringtheorychoirs@gmail.com, τηλ. 6945632941

Τι είναι το String Theory
Το String Theory ιδρύθηκε το 2015 από τον Γιώργο Πατεράκη. Είναι μια ανοιχτή μουσική κοινότητα ανθρώπων που τους συνδέει το ενδιαφέρον για τη μουσική, η χαρά της μάθησης, η ανάγκη για συνύπαρξη και συνεργασία, η κοινωνική ευαισθησία και η διάθεση για προσφορά.

Μέσα στην κοινότητα του String Theory δημιουργούμε μουσικά εργαστήρια, σύνολα (φωνητικά και οργανικά), οργανώνουμε παραστάσεις, φιλοξενούμε ειδικούς προσκεκλημένους για διαλέξεις και εργαστήρια, παράγουμε και ηχογραφούμε νέα μουσική, συμμετέχουμε σε φεστιβάλ, διοργανώνουμε κοινωνικές δράσεις σε δομές, (φυλακές, γηροκομεία κ.ά.), πάμε ταξίδια, γλεντάμε, μαγειρεύουμε, κάνουμε πάρτι.

H Μικτή Πολυφωνική Χορωδία String Theory είναι ένα πρότυπο πολυμελές φωνητικό σύνολο στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί. Αποτελείται από το εκπαιδευτικό τμήμα (Τμήμα Repertoire) και το τμήμα παραστάσεων (Τμήμα Performance), του οποίου οι υψηλές μουσικές επιδόσεις, το απαιτητικό ρεπερτόριο, η έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση και ο αντισυμβατικός του χαρακτήρας καθιστούν ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, ενεργά και πρωτότυπα φωνητικά σύνολα του είδους του.
Τα μουσικά εργαστήρια του String Theory είναι ανοιχτά στο κοινό και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε.

Πληροφορίες & νέες συμμετοχές: email: stringtheorychoirs@gmail.com, τηλ: 694 563 2941

fb: www.facebook.com/STRINGTHEORYENSLEMBLE/
youtube: www.youtube.com/channel/UCGAgJv5D5UQbbFaKEPkJ3zA

About Post Author