Η «Άγρια Φράουλα» είναι νέο τραγούδι σε μουσική Πόπης Μάλφα και στίχους Φανής Γέμτου. Βασικό του θέμα η αγάπη χωρίς έρωτα. Η αγάπη μεταξύ ενός παντρεμένου ζευγαριού με οικογένεια που δε στηρίχθηκε ποτέ στον θαυμασμό. Όταν όμως, σε μια απρόσμενη στιγμή, Εκείνη έρχεται σε επαφή με τα βαθύτερα ένστικτά της, η φαντασίωση για κάτι πυρηνικό, πιο βαθύ, αναμοχλεύει την αίσθηση και τον φόβο του ισόβιου συμβιβασμού.

Η «Άγρια Φράουλα» συμβολίζει εκείνο που υπάρχει μέσα μας, στον πυρήνα μας, στο κέντρο μας, που δεν είναι ορατό, ούτε εξημερωμένο. Είναι η πιο βαθιά εκδοχή μας, η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, η άγρια και γλυκιά μαζί που μας καθορίζει. Το τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν επικοινώνησαν ποτέ βαθιά με τον/την σύντροφό τους, νιώθοντας εγκλωβισμένοι κάποια στιγμή μέσα στην ίδια τους την επιλογή.  

Παρουσιάστηκε  για πρώτη φορά ζωντανά από τη Φανή Γέμτου και τον Αντώνη Παλαμάρη στη μουσική θεατρική παράσταση Vocalove Diaries  (Κυριακή 19 Φεβρουαρίου- Κυριακή 9 Απριλίου 2023) στο Μουσικό Βαγόνι του Τρένου του Ρουφ/ Orient Express και κατόπιν ηχογραφήθηκε στο στούντιο Pi-kermit.  

Για να ακούσετε το τραγούδι, ακολουθήστε το link: https://youtu.be/luUWICB8tBY

Ερμηνεία: Φανή Γέμτου

Στο πιάνο η Πόπη Μάλφα.

Ηχοληψία: Χάρης Γερουλάκης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΝΗΣ ΓΕΜΤΟΥ

Γεννημένη στην Αθήνα, αριστούχος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτη του μεταπτυχιακού τμήματος Μουσικού Θεάτρου του Central School of Speech and Drama του Λονδίνου και τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες (Μ. Κουγιουμτζής, Γ. Λαζάνης, Σπ. Ευαγγελάτος, Κ. Τσιάνος, Στ. Τσακίρης, Ν. Κοντούρη, Τ. Λύγαρη, Θ. Εσπίριτου, Ε. Γαβρηιλίδης κ.α.) και με πολλά θέατρα (Θέατρο Τέχνης, Εθνικό, Θεσσαλικό, Badminton, Τρένο στο Ρουφ, Αλκμήνη, Χυτήριο, Κιβωτός, Αγγέλων Βήμα κ.α.), έχοντας ερμηνεύσει  σημαντικούς  ρόλους του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Έχει σπουδάσει τραγούδι και έχει πάρει μέρος ως δημιουργός, ερμηνεύτρια και σκηνοθέτης σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Ασχολείται με τη συγγραφή και διδάσκει θέατρο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΠΗΣ ΜΑΛΦΑ

Η Πόπη Μάλφα, με καταγωγή από τη Λευκάδα και το Ηράκλειο Κρήτης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα στην περιοχή Παπάγου. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το πιάνο. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο, με πρώτη της καθηγήτρια την μητέρα της Μαρία Βιτσαξάκη Μάλφα και αργότερα την Μυρτώ Μαυρίκου με την οποία και αποφοίτησε λαμβάνοντας Δίπλωμα πιάνου σε ηλικία μόλις 18 ετών. Συμμετείχε στη διεθνή Masterclass πιάνου στις Βρυξέλλες και συνέχισε τις σπουδές της στη Μουσική Ακαδημία ‘Ferens Liszt’ της Βουδαπέστης με καθηγητή τον μεγάλο πιανίστα Istvan Sekely. Σπούδασε επίσης Ανώτερα θεωρητικά και έλαβε Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με Άριστα από το Εθνικό Ωδείο. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη μουσική δωματίου και τη συνοδεία τραγουδιού, συμμετέχοντας σε πολλές συναυλίες κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Έχει ηχογραφήσει έργα δικά της και άλλων Ελλήνων συνθετών για την ΕΡΤ και το MEGA.  Συνέθεσε μουσική και τραγούδια για τις μουσικές παραστάσεις της Φανής Γέμτου <<Ερωτική διαδοχή>> και <<Αυτή και Αυτή>> που παρουσιάστηκαν αντίστοιχα στο μουσικό βαγόνι του Τρένου του Ρούφ και στο ‘Αγγέλων Βήμα’ αλλά και σε άλλους συναυλιακούς χώρους στην Αθήνα, στα Κύθηρα και στη Μύκονο συμμετέχοντας και η ίδια ως πιανίστα. Η Πόπη Μάλφα έχει πολυετή εμπειρία ως καθηγήτρια πιάνου σε τάξεις Πτυχίου και Διπλώματος του Εθνικού Ωδείου. Μαθητές της έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και σε εξετάσεις του Εθνικού Ωδείου Αθηνών.  Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής και στο Ωδείο Παπάγου. Παράλληλα διδάσκει και συνοδεύει τη μικτή Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

About Post Author

You May Also Like

More From Author