Κανείς δεν ξέρει γιατί η μουσική που παίζουν και παράγουν γνωστοί και άγνωστοι παραγωγοί , νέοι σε ηλικία ή μεγάλοι στα χρόνια τους  έχουν τόση μεγάλη ουσιαστική επίδραση στα αισθήματα μας και σε πνευματικές ή ψυχικές ανατάσεις που τόσο χρειαζόμαστε …

του Μανώλη Διακάκη

Απαντήσεις έρχονται απο τις  παρακάτω μουσικές παραγωγές , τεχνολογικές διασκευές , αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και μελέτης του προηγούμενου αιώνα & όχι μόνο  (  εαν δεν έχεις ζήσει τον 20 αιωνα δύσκολα θα καταλαβείς αυτόν τον μουσικό οργασμό ) .

Τέλος πάντων ,  εδώ παρέα με τον Στάθη Παπούλια , ο Μάνος Διακάκης   ψάχνει γνωστές ή και άγνωστες παραγωγές σε χριστουγεννιάτικο κλίμα , χριστούγεννα του 2022

Mario Biondi – Smooth Operator (feat . Till Bronner)

Μια γλυκεία διασκευή σε ένα σπουδαίο διαχρονικό κομμάτι το smooth operator απο την αγαπημένη Sade !

Μόνο ο  Mario Biondi ,  ένας αγαπημένος ιταλός τραγουδοποιός απο την Κατάνια  , θα μπορούσε με τόσο σεβασμό και γλυκά να ερμηνεύσει αυτές τις μελωδίες ..

Φαίνετε  αυτή η σπουδαία ιστορία και διαχρονική πορεία συναισθημάτων και παράδοσης του τόπου  που μεγάλωσε έδωσε αυτό το αποτέλεσμα  , μια ζωή απο μικρός μέσα σε ελληνικές  , βυζαντινές , αραβικές και ισπανικές επιρροές & ιστορία .

Φυσικά δεν είναι μόνος , έχει παρέα τον τρομερό Till Bronner  ( κορυφαίος τρομπετίστας της τζαζ στη Γερμανία. Ενώ είναι γνωστός για την εξαιρετική δεξιοτεχνία του, αναφέρεται επίσης ως Γερμανός Τσετ Μπέικερ ) !

David Sanborn & Lizz Wright – Closer – Don’t let be me lonely tonight

Ενα φανταστικό νοσταλγικό κομμάτι  ,  μουσικές της πόλης , μουσικές ακούγοντας οδηγώντας  , μουσικές που η σκέψη σε πάει σε απλά πράματα  ,  πίνοντας ένα ποτήρι κρασί ( κάντα δύο καλύτερα ) , στην δύναμη του καλού  , σε ανθρώπους που έφυγαν απο κοντά μας .

Κυρίες και Κύριοι ο David Sanborn έδωσε στις ψυχές μας ένα ακόμα single με βαθιά αισθήματα και μουσική με την υπογραφή του ….

Φυσικά δεν είναι μονός του και ποιός δεν θέλει τέτοιο αφεντικό δίπλα του οταν η κάθε στιγμή μαζί του είναι μια μουσική γιορτή …

Kandace Springs Place To Hide

Δεν είναι τυχαίο που η Blue note records ξεχώρισε αυτό το ταλαντούχο κορίτσι . Ισως η μουσική ιστορία της πολής που γεννήθηκε (   Nashville, Tennessee, )  , σίγουρα τα ακούσματα απο την οικογενειά της ,  έκτισαν και έδωσαν στην μουσική σκηνή της jazz soul & soul την Kandace Springs !

Till Brönner & Yello – Till Tomorrow

Εδώ έχουμε μια μουσική συμμαχία  , μια συμμαχία που δίνει στη ζωή μας αίσθημα ,  φαντασία  , ήχους και μια ανάταση . Μια συμμαχία ειρηνική  , δεν δίνει πόνο , δεν δίνει αίμα σε αμάχους  , δεν κάνει πόλεμο σε ταλαιπωρημένους λαούς ,

Δίνει το αίσθημα της ειρηνικής επαναστάσης για όλους και για όλα    , για νας θυμίσει οτι ο κόσμος κουράστηκε από την σκληρή καθημερινότητα …

Οι τρομεροί Yello παρέα με τον επιβλητικό Till Brönner  !

Ο Μάνος Διακάκης σας ευχαριστεί για την υποστήριξη στην σελίδα αυτή , περήφανος για τον Στάθη και δίνει ευχές  Χριστουγέννων για όλους !

About Post Author

You May Also Like

More From Author