Το “Alone Again (Naturally)” είναι ένα τραγούδι του Ιρλανδού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Gilbert O’Sullivan, αυτή είναι η ιστορία του τραγουδιού !

του Μανώλη Διακάκης

Το “Alone Again (Naturally)” είναι ένα τραγούδι του Ιρλανδού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Gilbert O’Sullivan. Κυκλοφόρησε το 1972 ταυτόχρονα με το LP , αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ, Back to Front. Συνολικά, το σινγκλ πέρασε έξι εβδομάδες, μη συνεχόμενα, στο Νο. 1  του Billboard Hot 100 των  singles chart  των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Billboard το κατέταξε ως το Νο. 2 τραγούδι για το 1972. Στο American Top 40 του Casey Kasem της δεκαετίας του 1970, το “Alone Again (Naturally)” κατατάχθηκε ως το πέμπτο πιο δημοφιλές τραγούδι της δεκαετίας (το “You Light Up My Life” της Debby Boone ήταν το Νο. 1). Το “Alone Again (Naturally)” πέρασε επίσης έξι εβδομάδες στο Νο. 1 του τσαρτ Easy Listening.Το κομμάτι έφτασε στο Νο. 3 στο UK Singles Chart.

Διηγείται μια  θλιβερή ιστορία ενός μοναχικού, αυτοκτονικού άνδρα  , λέγοντας  στον ακροατή για το θάνατο των γονιών του , το κομμάτι συνδέθηκε με τους καταπιεσμένους που μπόρεσαν να ”  συμφιλιωθούν  ΄΄ με τον τραγουδιστή και  με τους ΄΄τυχερούς ”  που δεν ήταν σε αυτή τη θέση υπενθυμίζοντας  την καλή τους τύχη !

Ήταν το δεύτερο σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς στην Αμερική πίσω από το «American Pie» του Don McLean.

Ο Gilbert O’Sullivan έχει αρνηθεί ότι αυτό το τραγούδι είναι αυτοβιογραφικό ή για το θάνατο του πατέρα του όταν ήταν 11 ετών.

Ο O’Sullivan είπε: “Όλοι θέλουν να μάθουν αν είναι ένα αυτοβιογραφικό τραγούδι, βασισμένο στον πρόωρο θάνατο του πατέρα μου. Λοιπόν, το θέμα είναι ότι δεν ήξερα πολύ καλά τον πατέρα μου και δεν ήταν καλός πατέρας τέλος πάντων.Δεν φερόταν πολύ καλά στη μητέρα μου».

«Ήμουν ταχυδρομικός υπάλληλος στο Λονδίνο, οπότε μπορούσα να γράφω μόνο μετά τη δουλειά το βράδυ. Όταν ο Γκόρντον Μιλς με διαχειριζόταν – διαχειριζόταν τον Τομ Τζόουνς και τον Ένγκελμπερτ Χάμπερντινκ – όταν με ανέλαβε, μου επέτρεψε να σταματήσω τη δουλειά μου και μετακομίζω σε ένα μπανγκαλόου που είχε, όπου μπορούσα να γράφω κάθε μέρα. Άρα, ήμουν σε κατάσταση γραφής και το “Alone Again” ήταν μόνο ένα από τα τραγούδια που είχα γράψει. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με αυτό, χαρούμενος με αυτό, αλλά δεν το έβλεπα πιο ιδιαίτερο από άλλα τραγούδια. Αρκεί να πω ότι ήμουν χαρούμενος.”

Το σόλο της κιθάρας ερμήνευσε ο Big Jim Sullivan, ένας από τους πιο παραγωγικούς κιθαρίστες session στο Ηνωμένο Βασίλειο. Χρησιμοποίησε μια κιθάρα με νάιλον χορδές για να πάρει τον χαρακτηριστικό ήχο.

“Τουλάχιστον 100 καλλιτέχνες έχουν διασκευάσει αυτό το τραγούδι, συμπεριλαμβανομένων των Anita Bryant, Sarah Vaughan, Johnny Mathis, Shirley Bassey και Neil Diamond. Οι Pet Shop Boys έκαναν μια εκδοχή με τον Elton John και η Diana Krall και ο Michael Bublé το ηχογράφησαν μαζί για το άλμπουμ  Wallflower το 2015 .

About Post Author

+ There are no comments

Add yours