Το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) και το BBC επιβεβαίωσαν ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2023 θα φιλοξενηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό του νικητή του φετινού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, του UA:PBC της Ουκρανίας.
Το BBC θα αναλάβει καθήκοντα φιλοξενίας με τον Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023
Ο διαγωνισμός υποβολής προσφορών της πόλης υποδοχής θα ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα
Η Ουκρανία θα προκριθεί αυτόματα στον Μεγάλο Τελικό μαζί με το «Big 5» (το οποίο περιλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο)
Εκπρόσωποι της UA: Το PBC θα συνεργαστεί με το BBC για την ανάπτυξη ουκρανικών στοιχείων εκπομπών
Λογότυπο που αντικατοπτρίζει μοναδικές συνθήκες σκηνοθεσίας που θα αποκαλυφθεί αργότερα
Σε ένα δελτίο τύπου της EBU που δημοσιεύθηκε νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι αυτή η απόφαση είχε ληφθεί μετά την εξερεύνηση της φιλοξενίας του Διαγωνισμού στην Ουκρανία, και δυστυχώς το συμπέρασμα ότι για λόγους ασφάλειας και ασφάλειας αυτό δεν ήταν δυνατό.

Ως αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων, το BBC, ως δεύτερος στον Διαγωνισμό του 2022, προσκλήθηκε από την EBU να ενεργήσει ως οικοδεσπότης εκπομπής για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η Ουκρανία, ως η νικήτρια χώρα το 2022, θα προκριθεί αυτόματα στον Μεγάλο Τελικό του επερχόμενου Διαγωνισμού μαζί με το λεγόμενο «Big 5» (εκείνες οι χώρες που συνεισφέρουν περισσότερο οικονομικά στον Διαγωνισμό: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο).

Kalush Orchestra on stage having won the Eurovision Song Contest in 2022

Kalush Orchestra on stage having won the Eurovision Song Contest in 2022EBU / Corinne Cumming

«Παράδοση αλληλεγγύης»

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες που το BBC δέχθηκε να διοργανώσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023», δήλωσε ο Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

«Το BBC έχει αναλάβει καθήκοντα φιλοξενίας για άλλες νικήτριες χώρες σε τέσσερις προηγούμενες περιπτώσεις. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση αλληλεγγύης, γνωρίζουμε ότι ο Διαγωνισμός του επόμενου έτους θα επιδείξει τη δημιουργικότητα και την ικανότητα ενός από τους πιο έμπειρους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Ευρώπης, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι φετινοί νικητές, η Ουκρανία, θα γιορτάζονται και θα εκπροσωπούνται σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.»

Ο Mykola Chernotytskyi, Επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου του UA:PBC πρόσθεσε:

«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision του 2023 δεν θα είναι στην Ουκρανία αλλά για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας στο BBC που έδειξαν αλληλεγγύη μαζί μας. Είμαι βέβαιος ότι μαζί θα μπορέσουμε να προσθέσουμε ουκρανικό πνεύμα σε αυτή την εκδήλωση και να ενώσουμε για άλλη μια φορά ολόκληρη την Ευρώπη γύρω από τις κοινές μας αξίες της ειρήνης, της υποστήριξης, του εορτασμού της διαφορετικότητας και του ταλέντου».

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι εκπρόσωποι της UA: PBC θα συνεργαστούν με το BBC για να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν τα ουκρανικά στοιχεία των εκπομπών του επόμενου έτους.

Το λογότυπο για την εκδήλωση του 2023 θα αποκαλυφθεί επίσης αργότερα και θα αντικατοπτρίζει τη μοναδική διοργάνωση του Διαγωνισμού του επόμενου έτους και τη συνεργασία μεταξύ της διοργανώτριας χώρας και των φετινών νικητών.

Το κυνήγι της πόλης υποδοχής ξεκινά…

Ο Tim Davie, Γενικός Διευθυντής του BBC, έριξε λίγο φως στο πού θα φιλοξενηθεί ο Διαγωνισμός:

«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι συνάδελφοι και οι φίλοι μας στην Ουκρανία δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2023. Το να σου ζητηθεί να διοργανώσεις τον μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο μουσικό διαγωνισμό στον κόσμο είναι μεγάλο προνόμιο. Το BBC έχει δεσμευτεί να κάνει την εκδήλωση μια πραγματική αντανάκλαση της ουκρανικής κουλτούρας παράλληλα με την προβολή της ποικιλομορφίας της βρετανικής μουσικής και δημιουργικότητας. Το BBC θα ξεκινήσει τώρα τη διαδικασία για να βρει μια πόλη υποδοχής για να συνεργαστεί μαζί μας για την υλοποίηση ενός από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα που θα έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023».

Το BBC έχει διοργανώσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision περισσότερες φορές από κάθε άλλο τηλεοπτικό φορέα… σε 8 περιπτώσεις μέχρι στιγμής:

1960London (Royal Festival Hall)
1963London (BBC Television Centre)
1968London (Royal Albert Hall)
1972Edinburgh (Usher Hall)
1974Brighton (Brighton Dome)
1977London (Wembley Conference Centre)
1982Harrogate (Harrogate International Centre)
1998Birmingham (National Indoor Arena)
2023TBD

Η διοργανώτρια πόλη του επόμενου έτους θα επιλεγεί τους επόμενους μήνες μετά από μια διαδικασία υποβολής προσφορών που θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα.

Η υποβολή προσφορών αναμένεται να είναι ανταγωνιστική, με αρκετούς δήμαρχους, δημοτικούς συμβούλους και βουλευτές να έχουν ήδη εκφράσει ανεπίσημα την πρόθεσή τους να υποβάλουν προσφορά, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από: Αμπερντίν, Μπέλφαστ, Μπέρμιγχαμ, Μπράιτον, Μπρίστολ, Κάρντιφ, Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Μάντσεστερ, Λιντς, Λίβερπουλ, Λονδίνο, Νιούκαστλ, Νότιγχαμ, Σέφιλντ και Γουλβερχάμπτον.

Φυσικά, δεν θα ισχύουν επίσημα όλες αυτές οι τοποθεσίες και το BBC και η EBU θα περιμένουν επίσημες προσεγγίσεις και αιτήσεις από αυτήν την εβδομάδα και μετά, δημοσιεύοντας τη μακρά λίστα αργότερα το καλοκαίρι.

Εκτός από την πώληση του οράματός τους για έναν φανταστικό Διαγωνισμό, οι πιθανές πόλεις υποδοχής αναμένεται να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε μια λίστα προσδοκιών.

Πέρυσι, τα κριτήρια για την πόλη υποδοχής της EBU βασίστηκαν στην παροχή ενός χώρου ικανού να φιλοξενήσει τουλάχιστον 10.000 θεατές (καθώς και ένα κέντρο τύπου), που θα πρέπει να είναι σε κοντινή απόσταση από ένα διεθνές αεροδρόμιο και με άφθονη διαμονή σε ξενοδοχείο.

Πηγή:eurovision.tv

About Post Author