Πρώτο Μέρος: Τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ στο Netflix

Η Αμερικάνικη ψηφιακή πλατφόρμα γνωστή σαν Netflix δίνει την πρέπουσα προσοχή στο τι σημαίνει Ντοκιμαντέρ !

Γράφει: ο Μάνος Διακάκης 

Ξέροντας καλά  να παράγουν  βιοματικές απόπειρες  ( ως μορφή τέχνης ) για το έργο καλλιτεχνών που έδωσαν το δικό τους στίγμα στο κόσμο μας   με βασικούς κανόνες όπως οργανωμένη δουλειά , ψάχνοντας γία στοιχεία που θα δώσουν στο κάθε μουσικό ντοκιμαντέρ την πραγματική του διάσταση  & ρίχνοντας  φως σε σημαντικές αλήθειες κατευθείαν από τα στόματα ανθρώπων που έφτιαξαν αυτό το μουσικό κόσμο ή απο  εσωτερικούς  κύκλους που έζησαν γύρω απο εκείνους !

Η Ομάδα αυτής της πλατφόρμας  ξέρουν πολύ καλά το τι σημαίνει καλό ντοκιμαντέρ μουσικής , ξέρουν να συνδυάζουν και να  χαρίζουν στούς συνδρομητές χαρισματικούς καλλιτεχνές με προσοχή στην λεπτομέρεια και με συνειδητή  άποψη ότι κανείς δεν είναι άγιος .

Σε αυτήν την συνοπτική λίστα στο https://myreview.gr/  παρέα με τον Στάθη Παπούλια , ο Μάνος Διακάκης  εξιστορεί και ψάχνει τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ που μεταδίδονται  στο Netflix είτε ντοκιμαντέρ συναυλιών ή βιογραφίες καλλιτεχνών !! (  σίγουρα θα ακολούθησουν  πολλές συνέχειες )  .

Μια χιονισμένη βραδιά του Φεβρουαρίου του 1972, ο διάσημος μουσικός της τζαζ Λι Μόργκαν έπεσε νεκρός από το όπλο της συζύγου του, Έλεν, την ώρα που έπαιζε σ’ ένα κλαμπ της Νέας Υόρκης. Ο φόνος σόκαρε σύσσωμη την τζαζ κοινότητα και η ανάμνηση του συμβάντος στοιχειώνει ακόμη όσους ήξεραν τους Μόργκαν.

I Called Him Morgan (2016) - IMDb

Αυτό το ατμοσφαιρικό, ασυνήθιστο μουσικό ντοκιμαντέρ είναι ένας φόρος αγάπης σε δύο μοναδικές προσωπικότητες και στη μουσική που τους έφερε κοντά. Μια ταινία για την αγάπη, την τζαζ και την Αμερική. Ένα ερωτικό έγκλημα και η ιστορία του, ξετυλίγεται στην ταινία τεκμηρίωσης «Τον Έλεγα Μόργκαν» του Κάσπερ Κόλιν.

 

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το θρύλο της Nina Simone, μια  σπουδαία τραγουδίστρια , πιανίστρια και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της μαύρης φυλής !

Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη  ( & διπολική ) προσωπικότητα .

(There’s no excuse for the young people not knowing who the heroes and heroines are or were”

― Nina Simone )

Amazon.com: Indiana Jones and the Temple of Doom [Blu-ray]: Simone, Nina: Movies & TV

 

Ο Νονός της Μαύρης Μουσικής: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Κλάρενς Έιβαντ, του απόλυτου, ανεξέλεγκτου μέντορα και “μεγιστάνα” της μουσικής, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της πολιτικής.

Επίσης να μην ξεχνάμε οτι αυτός ο σπουδαίος μέντορας δημοσίων σχέσεων και ιδρυτής ραδιοφωνικού σταθμού & δύο δισκογραφικών εταιρειών είναι ο Ανθρωπος που στήριξε τον Bill Withers & και που πίστεψε στην προσωπικότητα του !

The Black Godfather | Netflix Official Site

Θα λέγαμε οτι αυτο το ντοκιμαντερ αποδίδει επίσης φόρο τιμής στον σπουδαιο Bill Withers(  ο οποίος έφυγε για το δικό του μακρινο ταξίδι σε ηλικία 81 έτων _ θρύλος της σόουλ μουσικής,  ο ερμηνευτής επιτυχιών όπως του «Ain’t No Sunshine» και «Lean On Me», από επιπλοκές καρδιακής νόσου )  ….

Επεται συνέχεια ……….

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours