O Martin Duffy, ο κιμπορντίστας του συγκροτήματος Primal Scream, πέθανε σήμερα (20.12.2022) σε ηλικία 55 ετών, όπως ανακοινώθηκε στο Twitter.

Η είδηση του θανάτου επιβεβαιώθηκε στο Twitter από τον Tim Burgess, που συνεργάστηκε με τον Duffy στο συγκρότημα των Charlatans. «Άλλη μια τραγική απώλεια μιας όμορφης ψυχής» έγραψε αναρτώντας φωτογραφία του.

Ο Duffy, γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ στις 18 Μαΐου 1967 και μεγάλωσε στο Ρέντναλ. Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα σε ηλικία 16 ετών όταν εντάχθηκε στο Indie συγκρότημα Felt. Έπειτα έπαιξε πλήκτρα για τoυς Primal Scream.

Ο Duffy ήταν με το συγκρότημα για τρεις δεκαετίες. Έπαιξε και με τους The Charlatans μετά τον θάνατο του ιδρυτικού μέλους Rob Collins, μπαίνοντας στη θέση του όταν το συγκρότημα έπαιξε support για τους Oasis στο Knebworth τον Αύγουστο του 1996. 

Ο Martin Duffy χαρακτηρίστηκε ως «η πιο γνήσια ψυχή» σε ένα αφιέρωμα από το πρώην συγκρότημά του. Ο Tim Burgess και ο Liam Gallagher εξέφρασαν την λύπη τους για τον συνάδελφό τους μέσα από το Twitter.

Η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει γνωστή. Η τραγωδία έρχεται λίγο αργότερα από τον θάνατο του συναδέλφου Τέρι Χολ από το συγκρότημα «The Specials» μετά από μια «σύντομη ασθένεια».

Πηγή:newsit.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author