Νέο ντοκιμαντέρ για τον Liam Gallagher των Oasis

Του Ηλία Σελιμά

Το “Liam Gallagher – Knebworth 22” θα αφηγηθεί την ιστορία των δύο sold out εμφανίσεων του 50χρονου τραγουδιστή στην εμβληματική αγγλική τοποθεσία Platinum Jubilee που ξετυλίχθηκε μπροστα σε 170.000 θαυμαστές τον Ιούνιο.

Οι συναυλίες-μαμούθ πραγματοποιήθηκαν 26 χρόνια μετά τις θρυλικές συναυλίες των Oasis το 1996, όπου το συγκρότημα έπαιξε μπροστά σε 250.000 ανθρώπους σε δύο βραδιές.

Το ντοκιμαντέρ – σε σκηνοθεσία του Toby L – ακολουθεί τον Liam πίσω στον τόπο των καθοριστικών εμφανίσεων του πρώην συγκροτήματός του, περιλαμβάνοντας ολοκαίνουργιες συνεντεύξεις, παρασκήνια και συναυλιακό υλικό που καταγράφηκε από 20 κάμερες.

Συζητώντας για το πρότζεκτ, ο Liam Gallagher δήλωσε: “Ο Liam είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: “Είμαι ακόμα σοκαρισμένος που κατάφερα να παίξω δύο βραδιές στο Knebworth, 26 χρόνια αφότου το έπαιξα με τους Oasis. Ακόμα προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω. Το να έχω παίξει σε πολλαπλές γενιές στον ίδιο χώρο με τόσα πολλά χρόνια διαφορά ήταν πέρα από βιβλικό. Είμαι τόσο χαρούμενος που το καταγράψαμε. “Το Knebworth για μένα ήταν και θα είναι πάντα μια γιορτή των οπαδών καθώς και της μουσικής. Απολαύστε την ταινία και ας το ξανακάνουμε σε άλλα 26 χρόνια. LG x”

Ο Toby L λέει ότι η ταινία είναι ένα “ερωτικό γράμμα στη ζωντανή μουσική”, ειδικά με αυτές τις συναυλίες να έρχονται στον απόηχο της πανδημίας COVID-19 που έκλεισε συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

Ο ίδιος δήλωσε: “Θέλαμε να προσθέσουμε ένα άλλο επίπεδο στη ζωή και την ιστορία του Liam Gallagher, όχι μόνο τιμώντας την επιστροφή του σε τέτοια ιερά χώματα ως σόλο καλλιτέχνης, αλλά και μοιράζοντας το φως με εκείνους που κάνουν το Knebworth μια τέτοια τοποθεσία-ορόσημο – τους ανθρώπους. Λίγες συναυλίες θα φτάσουν ποτέ σε τέτοια κλίμακα και λίγες πολύτιμες στιγμές, όπως αυτή που ζήσαμε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, μπορούν να σημαίνουν τόσα πολλά για τόσους πολλούς. Σε μια εποχή που είναι εύκολο να νιώθουμε ανίσχυροι απέναντι στο βάρος του κόσμου γύρω μας, ελπίζουμε ότι αυτή η ταινία μπορεί να αποτελέσει μια μικρή υπενθύμιση για το τι είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε. Είναι ένα ερωτικό γράμμα στη ζωντανή μουσική και στο να είμαστε ξανά μαζί”.

Το “Liam Gallagher – Knebworth 22” θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι προβολές των κινηματογραφικών εκδηλώσεων θα περιλαμβάνουν επίσης δύο επιπλέον τραγούδια από την εμφάνιση στο Knebworth που θα παιχτούν μετά την κύρια ταινία, το περιεχόμενο αυτό είναι αποκλειστικό για τους κινηματογράφους και δεν θα εμφανιστεί σε καμία άλλη κυκλοφορία της ταινίας.

Πηγή:e-tetradio.gr

About Post Author