Τέμπη – Ξεσπά ο Γιώργος Λιάγκας: «Σβήσατε τα 57 ονόματα, ντροπή, τους σκοτώνετε ξανά»

“Να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη αυτές τις μέρες, μην κουνάτε δάχτυλο, κοιταχτείτε στον καθρέφτη αυτές τις ημέρες, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία”.

Τα ονόματα των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη έγραψαν την Τετάρτη με κόκκινη μπογιά, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, διαδηλωτές της απεργιακής συγκέντρωσης. Ωστόσο, το βράδυ, συνεργεία του δήμου Αθηναίων έσπευσαν να κάνουν εργασίες καθαρισμού στο σημείο όπου γράφτηκαν τα ονόματα. Ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε στον αέρα του Πρωινό.

«Ντροπή κυρίες και κύριοι, ντροπή! Είτε φταίει ο δήμαρχος, είτε η αντιδήμαρχος ή ακόμα και αυτός ο άνθρωπος να πήρε μόνος του την πρωτοβουλία, ντροπή! Δεν το κάνεις. Είναι σαν να τους ξανασκοτώνεις. Όταν πάτε και σβήνετε βίαια τα ονόματα, που έτσι κι αλλιώς θα τα έσβηνε ο χρόνος, η βροχή, η φθορά, τα πατήματα των περαστικών, είναι σαν να τους ξανασκοτώνεις. Ντροπή!Ενσυναίσθηση λέγεται, που δεν υπάρχει στη χώρα αυτή», είπε σε έντονο ύφος ο Γιώργος Λιάγκας.

«Να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη αυτές τις μέρες, μην κουνάτε δάχτυλο, κοιταχτείτε στον καθρέφτη αυτές τις ημέρες, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία», κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.

About Post Author