Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος είναι ο μεγάλος νικητής στο MasterChef 2022

Ο μεγάλος τελικός του MasterChef 2022 πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 15/6) με τον 28χρονο Παναγιώτη Κουμουνδούρο  να είναι ο μεγάλος νικητής και να κερδίζει τον τίτλο του MasterChef 2022 και το έπαθλο των 50.000 ευρώ!

Παναγιώτης είχε δηλώσει στην αρχή του διαγωνισμού πως θα προσπαθήσει να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμος στις μεγάλες μαγειρικές προκλήσεις, που τον περιμένουν, παραμένοντας ταπεινός και ψύχραιμος και πάντα προσηλωμένος στο στόχο του.

Και αυτό ακριβώς έκανε, καταφέρνοντας τελικά να αναδειχθεί νικητής, ύστερα από έναν συναρπαστικό μαγειρικό μαραθώνιο δοκιμασιών, όπου διακρίθηκε αρκετές φορές ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα.

Η κουζίνα του MasterChef 2022 υποδέχτηκε για τελευταία φορά όλους τους υποψήφιους, αλλά και τους συγγενείς των δύο φιναλίστ, που ήταν εκεί για να τους υποστηρίξουν και να τους εμψυχώσουν.   Οι τρεις chef κριτές Σωτήρης ΚοντιζάςΠάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος αλλά και ο εξώστης, υποδέχτηκαν με ένα θερμό χειροκρότημα τους δύο φιναλίστ, Παναγιώτη και Καλλιόπη, για να περάσουν στη συνέχεια στην πιο απαιτητική δοκιμασία του φετινού MasterChef.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς τονίζει τη σημαντικότητα της δοκιμασίας αντιγραφής πιάτου, που τη χαρακτηρίζει «δοκιμασία ορόσημο» μιας και οι δύο φιναλίστ είχαν την τιμή να μαγειρέψουν μέσα σε τρεις ώρες και τριάντα λεπτά, ένα αυθεντικό πιάτο της κορυφαίας Βρετανής chef,  της Clare Smyth, που κατέχει τον τίτλο της «Καλύτερης Γυναίκας Chef στον κόσμο», βραβείο που της απονεμήθηκε από το «The World’s Best 50 Restaurants» και έχει βραβευθεί με τρία αστέρια Μιchelin, η  μόνη γυναίκα με την ανώτατη διάκριση του οδηγού Michelin στη χώρα της.

Η παρουσία της Clare Smyth προκάλεσε δέος, «ανατριχίλα» και  ενθουσιασμό στους δύο φιναλίστ αλλά και στον εξώστη, και της χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα! Η ανυπομονησία για να δουν το πιάτο που θα αντιγράψουν, ένα ψητό καλκάνι με μύδια και ψητά πράσα και μια μπαλοτίνα από πράσο και πατάτα, μετατράπηκε γρήγορα σε αγωνία και άγχος, καθώς οι  ιδιαιτερότητες στην παρασκευή του πανέμορφου πιάτου ήταν πολλές και εξαιρετικά σύνθετες.

Πριν πάρουν τις θέσεις τους στην κουζίνα για την τελική μονομαχία του MasterChef 2022, η chef Clare Smyth έδωσε τη δική της συμβουλή στον Παναγιώτη και την Καλλιόπη: «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ στον τελικό μαζί με δύο καταπληκτικούς υποψήφιους. Είναι μια τόσο συναρπαστική ημέρα και για τους δυο σας και ξέρω πόσο σκληρά έχετε δουλέψει για να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο. Είναι τόσο δύσκολος ο διαγωνισμός, οπότε εγώ αν ήμουν στη θέση σας τώρα… σας παρακαλώ ευχαριστηθείτε το γιατί δουλέψατε πολύ σκληρά για αυτό».

«Δώστε τα όλα» είπε ο Πάνος Ιωαννίδης στον Παναγιώτη και την Καλλιόπη πριν πάρουν θέση πίσω από τους πάγκους. Οι δύο φιναλίστ ολοκλήρωσαν την τιτάνια προσπάθειά τους με μια αγκαλιά ανακούφισης, ύστερα από τρεις ώρες και τριάντα λεπτά αγωνίας και έντασης για τους ίδιους αλλά και για τους αγαπημένους τους, που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα!

Οι τρεις chef κριτές βρέθηκαν για τελευταία φορά φέτος στο εστιατόριο του MasterChef 2022  μαζί με την καλεσμένη τους chef Clare Smyth, η οποία  δοκίμασε τις προσπάθειες του Παναγιώτη και της Καλλιόπης και δήλωσε εντυπωσιασμένη από το αποτέλεσμα στα πιάτα τους, σφραγίζοντας τον φάκελο με τη βαθμολογία της.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος έγινε σε ζωντανή μετάδοση, λίγο μετά τις 23:30 με τον Σωτήρη Κοντιζά να υποδέχεται το τηλεοπτικό κοινό λέγοντας «Ελλάδα, είσαι έτοιμη;» και να ευχαριστεί όλους τους υποψήφιους για ένα ακόμα αξέχαστο μαγειρικό ταξίδι στην κουζίνα του MasterChef 2022, το μεγαλύτερο σε διάρκεια, ως τώρα, MasterChef, αφού κράτησε 5,5 μήνες, είχε 38 καλεσμένους chef με 12 αστέρια Michelin και έδωσε συνολικά μαζί με το μεγάλο έπαθλο και τα έξτρα έπαθλα των δοκιμασιών, 100.000 ευρώ!

Ο Πάνος Ιωαννίδης, όπως και την προηγούμενη χρονιά, ήταν αυτός που άνοιξε το σφραγισμένο κουτί με τους τέσσερις φακέλους, που περιείχαν τις βαθμολογίες των φιναλίστ από τις τελευταίες δοκιμασίες, γνωρίζοντας ήδη ότι ο Παναγιώτης είχε ένα μικρό προβάδισμα με 29 βαθμούς έναντι της Καλλιόπης, που είχε 27 βαθμούς.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε τη βαθμολογία του 1ου φακέλου από  το ταξίδι στην Τοσκάνη και τον βραβευμένo με αστέρι Michelin chef Matteo Lorenzini, με τoν Παναγιώτη να λαμβάνει 7 βαθμούς και την Καλλιόπη 6.

Ο Πάνος Ιωαννίδης πήρε τη σκυτάλη και ανακοίνωσε τη βαθμολογία του 2ου φακέλου, από τη δοκιμασία με το πιάτο αντιγραφής του βραβευμένoυ με αστέρι Michelin chef Στέλιου Σακαλή, με τoν Παναγιώτη να λαμβάνει 7 βαθμούς και την Καλλιόπη 6.

Τη βαθμολογία του 3ου φακέλου με τη δοκιμασία του τελευταίου menu, με κοινή βαθμολογία των τριών chef κριτών, ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, όπου και οι δύο φιναλίστ έλαβαν από 7 βαθμούς.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε τη βαθμολογία του 4ου φακέλου, που περιείχε τη βαθμολογία της Clare Smyth, με τoν Παναγιώτη να λαμβάνει 8 βαθμούς και την Καλλιόπη 7.

Παναγιώτης συγκεντρώνει συνολικά 58 βαθμούς έναντι της Καλλιόπης, που συγκεντρώνει 53, και ανακηρύσσεται νικητής του MasterChef 2022!

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Παναγιώτης «χάθηκε» τις αγκαλιές των συμπαικτών του και των αγαπημένων του προσώπων! Ο Πάνος Ιωαννίδης έδωσε το τρόπαιο στον άξιο νικητή λέγοντάς του χαρακτηριστικά «Πανούλη, 5,5 μήνες ψάχναμε τον μεγάλο νικητή, που θα πάρει τον τίτλο, το έπαθλο και τα 50.000 ευρώ. Αυτό εδώ είναι δικό σου!».

Ο Παναγιώτης συγκινημένος αγκάλιασε τους τρεις chef κριτές και δήλωσε : «Ήταν ένα όνειρο, το οποίο εκπληρώθηκε. Όταν μπήκαμε μέσα φαινόταν πάρα πολύ μακρινό, το λέγατε συνέχεια εσείς ότι κάποιος από εσάς είναι ο επόμενος. Είναι απίστευτο το ότι κέρδισα, χαίρομαι πάρα πολύ που κέρδισα. Η Ποπάρα δυναμίτης, ήμουν σε όλη τη διάρκεια των τελικών τρομοκρατημένος, η αλήθεια είναι αυτή.  Δεν έχω λόγια να το εκφράσω, είναι ένα πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα».

Κλείνοντας τη βραδιά και αποχαιρετώντας το MasterChef 2022, ο Σωτήρης Κοντιζάς  ανανέωσε το ραντεβού με τους τηλεθεατές: «Έρχεται το νέο, ανανεωμένο MasterChefοι συμμετοχές άνοιξαν!».

Το trailer συμμετοχών για το MasterChef 2023 βρίσκεται ήδη στον τηλεοπτικό αέρα του Star, προτρέποντας όσους πιστεύουν στις μαγειρικές τους ικανότητες να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του MasterChef, που απλά δεν περιγράφεται με λόγια!

About Post Author