Φρόιντ σεξ: 7 πράγματα που αποκάλυψε για τον έρωτα. Ο Φρόιντ έβαλε το σεξ στον χάρτη. Συνειδητοποίησε ότι ακόμη και τα μωρά έχουν ερωτικά συναισθήματα και ότι όλα τα μέρη του σώματος μπορούν να είναι ερωτικά.
Ο Φρόιντ ήξερε ότι η αγάπη, το σεξ, οι φαντασιώσεις, ακόμη και η αμφιθυμία είναι στο μυαλό μας συνειδητά και ασυνείδητα. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο Σίγκμουντ Φρόιντ είχε κάνει λάθος. Δεν κατάλαβε τη σεξουαλικότητα των γυναικών πολύ καλά και έκανε ένα μεγάλο λάθος όταν ισχυρίστηκε ότι ο κλειτοριδικός οργασμός ήταν ασήμαντος εκτός από τον πρόδρομο του πιο σημαντικού, κολπικού οργασμού.
- Η σεξουαλικότητα είναι αδυναμία όλων – και δύναμη.
- Κάθε μέρος του σώματος είναι ερωτικό
- Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ψυχική ασθένεια
- Όλες οι σχέσεις αγάπης περιέχουν αμφίσημα συναισθήματα
- Μαθαίνουμε να αγαπάμε από τις πρώιμες σχέσεις μας με τους γονείς και τους φροντιστές
- Ο αγαπημένος μας γίνεται μέρος του εαυτού μας
- Η φαντασία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στον σεξουαλικό ενθουσιασμό
Το σεξ αποτελεί πρωταρχικό κίνητρο και κοινό παρονομαστή για όλους μας. Ακόμα και ίσως ειδικά, τα πιο συνετά, πουριτανικά άτομα παλεύουν πολύ ενάντια στη σεξουαλική όρεξη και την έκφρασή τους. Για αποδεικτικά στοιχεία, πρέπει κανείς να κοιτάξει μόνο τα πολλά σκάνδαλα που έχουν ταρακουνήσει το Βατικανό και τις φονταμενταλιστικές εκκλησίες. Ο Φρόιντ παρατήρησε αυτόν τον αγώνα σε άνδρες και γυναίκες στη Βικτωριανή Βιέννη. Αλλά η σεξουαλικότητά μας μας καθορίζει με υγιείς και εντελώς απαραίτητους τρόπους. Αν δεν πιστεύετε στον Φροϋδικό θεραπευτή σας, απλώς ρωτήστε τη Samantha Jones από το HBO’s Sex and the City.
Ο Φρόιντ ήξερε ότι τα ανθρώπινα όντα ήταν σεξουαλικά όντα από την αρχή. Πήρε την έμπνευσή του από το μωρό που θηλάζει στο στήθος της μητέρας για να δείξει το παράδειγμα μιας πιο ώριμης σεξουαλικότητας, λέγοντας: «Κανείς απ’ όσοι έχουν δει ένα μωρό να βυθίζεται χορτασμένο πίσω από το γυναικείο στήθος και να κοιμάται με αναψοκοκκινισμένα μάγουλα κι ένα χαμόγελο ευτυχίας, δε μπορεί να ξεπεράσει ότι αυτή η εικόνα είναι η αντανάκλαση της έκφρασης της σεξουαλικής ικανοποίησης αργότερα στη ζωή.”
https://www.youtube.com/watch?v=fo_Qn96acj8
healthweb.gr