Μεταξένιο δέρμα, χωρίς μακιγιάζ; Κι όμως, γίνεται!

Η επιθυμία μας για λεία, μεταξένια επιδερμίδα, τώρα μπορεί να πραγματοποιηθεί! Αν και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, όταν το δέρμα μας είναι ξηρό, με μερικά έξυπνα βήματα τα πάντα μπορούν να συμβούν αβίαστα, απρόσκοπτα και αποτελεσματικά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Οι εξωτερικοί παράγοντες όπως η χαμηλή υγρασία, το κρύο και η έντονη ηλιοφάνεια μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της ξηρότητας της επιδερμίδας μας, κάνοντας το δέρμα μας ακόμα και φολιδωτό!

Παράλληλα, τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα ανησυχητικά, ενώ η έλλειψη υδάτωσης μπορεί να πολλαπλασιάσει τα αρνητικά φαινόμενα.

Τελικά, ένας συντονισμένος προγραμματισμός για λεία, ελαστική, μεταξένια επιδερμίδα είναι αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο αυτή τη στιγμή και όχι μόνο, δεν νομίζετε;

1. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση…

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας παρέχουμε στην επιδερμίδα μας την αναγκαία ενυδάτωση. Αναζητάμε κρέμες και φόρμουλες που περιέχουν ένα μείγμα ενυδατικών συστατικών, ώστε να καλύπτεται κάθε ανάγκη που θα οδηγήσει και στη βελτιωμένη υφή του προσώπου μας!

2. Προσοχή στον ήλιο

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο δημιουργεί αρνητικά αποτελέσματα, ως γνωστό. Εάν μάλιστα έχουμε ξηρό δέρμα, οι ακτίνες UVA και UVB θα κάνουν το δέρμα σας πιο τραχύ και θα το στεγνώσουν ακόμα περισσότερο.

Εάν το δέρμα μας είναι λιπαρό και ευαίσθητο πάλι, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει περισσότερες κηλίδες ή εξανθήματα, συμβάλλοντας ξανά σε μια πιο τραχιά υφή.

3. Απαραίτητο, το αντηλιακό και ακόμα καλύτερα, η μέθοδος του διπλού αντηλιακού

Αναπόσπαστο βήμα της καθημερινής ρουτίνας για τη φροντίδα του δέρματός μας, ανεξάρτητα από την εποχή, προστατεύει από την πρόωρη γήρανση, την υπερμελάγχρωση, αλλά και τη χαλάρωση!

Για μεταξένια επιδερμίδα, όμως, ακολουθούμε τη μέθοδο του διπλού αντηλιακού: Απλώνουμε στο πρόσωπο, στον λαιμό, στα αυτιά και στην εξωτερική πλευρά των χεριών ένα αντηλιακό με οξείδιο ψευδαργύρου.

Αφού απορροφηθεί, συνεχίζουμε περνώντας ένα αντηλιακό με χρώμα. Θα λειτουργήσει ως ένα ελαφρύ μέικαπ, ενώ χάρη στα οξείδια σιδήρου που περιέχει συνήθως, θα βοηθήσει στη μείωση της υπερμελάγχρωσης, προσφέροντας λείο και ομοιόμορφο δέρμα.

4. Χημικό ή ορυκτό (φυσικό) αντηλιακό;

Τα αντηλιακά χωρίζονται σε δύο τύπους: Τα χημικά και τα ορυκτά. Τα φυσικά αντηλιακά αντανακλούν την ενέργεια του ήλιου μακριά από το δέρμα μας, ενώ τα χημικά αντηλιακά την απορροφούν.

Το οξείδιο του ψευδαργύρου στα ορυκτά (φυσικά), προσδίδει βελτιωμένη ενυδάτωση, αν και το αποτέλεσμα μπορεί να θυμίσει και «λευκή μάσκα», ενώ καλύπτουν τις ανάγκες σε όλους τους τύπους δέρματος, από έντονη ξηρότητα ως και με τάσεις ακμής!

5. Στο αντηλιακό με χρώμα, λέμε ναι!

Ένα αντηλιακό με χρώμα (μάθετε τα πάντα εδώ) «αντανακλά» το ορατό φως, ενώ μέσα από τις διάφορες αποχρώσεις μπορεί να ταιριάξει καλύτερα και με τον τόνο της επιδερμίδας μας. Με ελαφριά υφή, εξαιρετικά εύκολα να απλωθεί,  κάνει το δέρμα μας να λάμπει, χωρίς μακιγιάζ!

Έξτρα tips

  • Η απαλή απολέπιση της επιδερμίδας μας μια-δυο φορές την εβδομάδα, θα βοηθήσει στα δραστικά συστατικά των καλλυντικών μας προϊόντων να δράσουν στο έπακρο.
  • Τα AHA (άλφα-υδροξυοξέα) μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση ενός πιο ομοιόμορφου τόνου δέρματος και στη βελτιωμένη υφή του, αρκεί να χρησιμοποιηθούν μακριά από τις ακτίνες του ήλιου.
  • Το οξείδιο του ψευδαργύρου στα αντηλιακά δημιουργεί ένα φράγμα προστασίας του δέρματος, ενώ  παράλληλα είναι ακίνδυνο και για τη θαλάσσια ζωή.
  • Τα αντηλιακά με χρώμα έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν το φως, με έναν τρόπο που οι υπόλοιποι τύποι αντηλιακών δεν μπορούν.

Πηγή:womanidol.com

About Post Author