Η νέα τάση στα jeans για το ’23 ονομάζεται Devoré.

Υπάρχει μια νέα τάση στο denim ύφασμα που θα αντικαταστήσει τα σκισμένα μοντέλα και τα μπλε κλασικά σχέδια στα jeans που ονομάζεται devoré. Είναι πραγματικά μια καινοτομία το jeans devoré. Το εφέ αυτό είναι μια γαλλική διαδικασία, που κυριολεκτικά σημαίνει καταβροχθισμένο, και στοχεύει στο να αναδείξει ένα μέρος του υφάσματος δημιουργώντας ένα ανάγλυφο μοτίβο. Αυτή την τεχνική συνήθως την εφάρμοζαν στο μετάξι και σήμερα εφαρμόζεται και στο denim.

τεχνική σε ύφασμα
Diesel F23/Launchmetrics Spotlight

Το jeans γνωρίζουμε πως μπορεί να παίξει θεμελιώδη ρόλο στον καθορισμό των τάσεων της μόδας. Για το 2023 θα δούμε τα καταστήματα να  είναι γεμάτα με καμβάδες κάθε χρώματος λευκό, μαύρο, γκρι, ακόμη και pastel αποχρώσεις όπως το baby pink, αλλά το τελείωμα, το φινίρισμα μπορεί να είναι πιο ενδιαφέρον με την μέθοδο αυτή. Το κλασικό και άψογο μπλε χρώμα που γνωρίζουμε στο ύφασμα αυτό θα αντικατασταθεί από το εφέ devoré.

Diesel jeans

τζην
Diesel F23/Launchmetrics Spotlight

Πειραματισμός και διασκέδαση, θα μπορούσαμε να περιγράψουμε για τη δουλειά του Glenn Martens στη Diesel κυρίως με αυτό το ύφασμα. Ανάμεσα σε καμβάδες λευκούς, πλυμένους με πέτρα ή χαραγμένους με λέιζερ, η συλλογή φθινοπώρου-χειμώνα ’23-’24  είναι μια επιδέξια δουλειά που μπαίνει επιδέξια στον κόσμο της ραπτικής. Το jeans Devoré είναι ο πρωταγωνιστής εδώ, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον εφέ peek-a-boo, όπως αναφέρει η vogue.it. Η υφή γίνεται πιο λεπτή, μειώνεται στο ελάχιστο, παίζοντας με τις διαφάνειες. Τοποθετημένη η τεχνική αυτή σε στρατηγικά μέρη, το denim δίνει τη θέση του στο γυμνό για να δημιουργήσει ένα άκρως sexy look. Σίγουρα αυτή θα είναι η πιο hot τάση του 2023.

Το jeans φόρεμα Roberto Cavalli devoré που φόρεσε η Katy Perry

cavalli fw'23
Cavalli FW’23/Launchmetrics Spotlight

Το πιο ακραίο και ενδιαφέρον  trend του 2023 έφερε στην πασαρέλα και ο Roberto Cavalli. Με την τεχνική αυτή ο σχεδιαστής Fausto Puglisi ανέβασε τον πήχη σε ένα υψηλότερο επίπεδο και έφτιαξε με το jeans devoré ύφασμα δημιουργίες φορεμάτων μόδας που μπορούν να φορεθούν εύκολα στο κόκκινο χαλί. Η Katy Perry φόρεσε στο American Idol αυτό το εξαιρετικό φόρεμα με το έντονο μπούστο και που καταλήγει σε μια φούστα από έντονα σχισίματα. Ένα πραγματικό κομψοτέχνημα.

cavalli fw'23

Cavalli FW’23/Launchmetrics Spotlight

Πηγή:theissue.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author