Τάση μόδας «ήσυχη πολυτέλεια»: Τι χρειάζεται να γνωρίζετε για το στιλ

Ασφαλώς από τη μία πλευρά ο μαξιμαλισμός εξακολουθεί να θριαμβεύει, με έντονα χρώματα και φανταχτερά λογότυπα να κυριαρχούν στις πασαρέλες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, μεγάλος αριθμός αξιόλογων fashion brands έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη και διάδοση της «ήσυχης πολυτέλειας». Εάν, λοιπόν, σκοπεύετε να δώσετε προσοχή σε μία τάση, σίγουρα προτείνουμε να είναι αυτή! Ας την ανακαλύψουμε μαζί!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Παρόλο που υπάρχει μια ένδειξη στην ονομασία του, το trend αυτό δεν αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από προïόντα πολυτελών οίκων και ακριβών μαρκών.

Αντιθέτως, πρόκειται περισσότερο για μια styling αισθητική που ορίζεται από κλασικά, κομψά και βασικά κομμάτια. Επίκεντρό της αποτελεί ένα εκλεπτυσμένο και πολυτελές φινίρισμα δίχως μεγάλη προσπάθεια αλλά και ταυτόχρονα κομψό – πιθανότατα να το συναντήσετε και ως «ελίτ μινιμαλισμός».

Αποφεύγοντας τα τολμηρά χρώματα, τα έντονα λογότυπα και τα πολύπλοκα prints, επιτρέπει στη δεξιοτεχνία και στη δημιουργία να λάμψουν, με έμφαση στην προσαρμογή και στην υφή.

Ομολογουμένως η κατανόηση της συγκεκριμένης αισθητικής εμπεριέχει έναν βαθμό δυσκολίας, αφού πέραν όλων όσων την περιγράφουν, το κύριο συστατικό της είναι η «διάθεση» που την περιβάλει.

Διάφορα high end brands όπως το Khaite, το The Row και το Totême αποτελούν πρωτοστάτες του συγκεκριμένου trend και της αισθητικής που το χαρακτηρίζει. Αλλά όπως ήδη είπαμε η τάση θέλει απλώς καλής ποιότητας και αριστοκρατικής αισθητικής μίνιμαλ κομμάτια.

Μερικά παραδείγματα

  • Αν και τα ουδέτερα χρώματα, σίγουρα δεν αποτελούν κάτι καινούριο, ωστόσο τις τελευταίες σεζόν έχουν κάνει ένα μία ισχυρή επιστροφή ανανεώνοντας το στιλ και την αισθητική τους.
  • Για παράδειγμα μία εμφάνιση σε καμηλό ή μπεζ αποχρώσεις από πάνω έως κάτω εκφράζει αυτή την απαλή αισθητική που αποπνέει μία απαράμιλλη κομψότητα.
  • Για να κατακτήσετε την «ήσυχη πολυτέλεια» στραφείτε σε καλά κομμάτια ραμμένα με δεξιοτεχνία του σε κάθε επίπεδο και αυτό περιλαμβάνει από το παλτό μέχρι ένα απλό λευκό τοπ.
  • Τα κυρίαρχα υλικά στα οποία πρέπει να δώσετε έμφαση για να το πετύχετε είναι το δέρμα, το μετάξι, το κασμίρ, τα ποιοτικά μάλλινα και βαμβακερά.
  • Επιπλέον, τα σικάτα ίσια παπούτσια (για παράδειγμα οι μπαλαρίνες και τα μοκασίνια) και οι ιδιαίτερες όμως, παράλληλα, απλές τσάντες θα αποτελέσουν τον απόλυτο σύμμαχο σας για αυτή τη μοντέρνα τάση.
  • Αυτό που ξεχωρίζει το στιλ είναι η προσοχή στα υφάσματα, την εφαρμογή και τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες που απογειώνουν τα κομμάτια. Ακόμη, τα oversized παλτό και τα κασμιρένια κομμάτια είναι στην κορυφή της λίστας. Ανεπιτήδευτα στο γυμνό μάτι, αυτά τα κομμάτια εστιάζουν στην ποιότητα.

about:blank

Βέβαια, τα αξεσουάρ αποτελούν εξίσου σημαντικό σημείο αναφοράς στο «quiet luxury» κίνημα. Εκεί που προηγουμένως μια αξιοσημείωτη ζώνη με λογότυπο Gucci ή Celine αποτελούσε ένα νεύμα στην πολυτέλεια, όσοι ασπάζονται την ήρεμη αισθητική της πολυτέλειας τείνουν να επιλέγουν κάτι πιο διακριτικό και ανεπιτήδευτο.

Πηγή:womanidol.com

About Post Author