Παρίσι: Mε πινελιές σκανδάλων και θλίψης ανοίγει η εβδομάδα Μόδας

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι ξεκινά τη Δευτέρα με πινελιές σκανδάλου και θλίψης, καθώς ο οίκος Balenciaga προσπαθεί να ξεπεράσει τις πρόσφατες προστριβές που δημιούργησε μια αμφιλεγόμενη καμπάνια του, ενώ οι οίκοι Vivienne Westwood και Paco Rabanne πραγματοποιούν τα πρώτα τους σόου, μετά τον θάνατο των ιδρυτών τους.

Η εβδομάδα στο Παρίσι κλείνει έναν ταραχώδη Φεβρουάριο για τον κόσμο της μόδας, ακολουθώντας τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μιλάνο.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Balenciaga. Ο οίκος βρισκόταν σε ένα καυτό σερί με καινοτόμα σόου σε πασαρέλες και σούπερ θαυμαστές ανάμεσα στις διασημότητες, κάτι που εκτόξευσε τις πωλήσεις.

Όλα αυτά μέχρι την άστοχη διαφημιστική καμπάνια που φαινόταν να αναφέρεται σε παιδική κακοποίηση, με παιδιά με τσάντες αρκουδάκι που είχαν καρφιά και λουριά και περιβάλλονται από αντικείμενα για ενήλικες.

Ο οίκος Balenciaga χρειάστηκε επίσης να διακόψει τους δεσμούς του με τον Kanye West, ο οποίος έκανε το μοντέλο για την τελευταία του εμφάνιση στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο, μετά τα αμφιλεγόμενα σχόλια του ράπερ για τους Εβραίους.

Ζητώντας συγγνώμη από τις σελίδες της Vogue, ο δημιουργικός διευθυντής του Balenciaga, Demna, δεσμεύτηκε να εγκαταλείψει την προκλητική προσέγγισή του και να επιστρέψει στα βασικά στο σόου αυτής της εβδομάδας την Κυριακή.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σόου από το σπίτι του Πάκο Ραμπάν μετά τον θάνατό του σε ηλικία 88 ετών, στις αρχές του μήνα.

Και το πρώτο σόου της Vivienne Westwood μετά τον θάνατο της ντάμας τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Τα σχέδια της εταιρείας της επιβλέπονται από τον χήρο της, Andreas Kronthaler, εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Pierre Cardin επιστρέφει επίσης στο επίσημο ημερολόγιο για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, μετά τον θάνατο του ιδρυτή του στα τέλη του 2020.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

About Post Author