Ο μόνος κανόνας της μόδας που πρέπει να γνωρίζεις για να ντύνεσαι πάντα καλά

της Ιωάννας Σαλαμούρα

Ένας είναι ο κανόνας της μόδας που πρέπει να εφαρμόσεις εάν θέλεις να ντύνεσαι πάντα όμορφα, ανεξάρτητα από την εποχή ή το τι έχεις στη ντουλάπα σου.

Τις περισσότερες φορές αναρωτιέσαι αν ντύνεσαι καλά ή δεν γνωρίζεις αν έχεις ντυθεί καλά. Η κομψότητα δεν έχει να κάνει ούτε με το φύλο, ούτε με την ηλικία, ούτε με τον σωματότυπο. Η έννοια αυτή έχει να κάνει με το προσωπικό σου στυλ, δηλαδή να παραμένεις πιστή σε αυτό που έχεις εσύ ορίσει ως στυλ. Φυσικά βλέποντας καθημερινά εικόνες στα social media από διασημότητες να κυκλοφορούν με αψεγάδιαστο στυλ μπορεί να σε επηρρεάζει, αλλά θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως η πλειονότητα αυτών έχουν τον προσωπικό τους στυλίστα. Ξεπερνώντας λοιπόν αυτό, πολλές φορές αναρωτιέσαι αν έχεις κάνει επιλογή του «σωστού» φορέματος ή αξεσουάρ κι εκεί ξεκινά για εσένα μια πραγματικά αδύνατη αποστολή. Μεταξύ του «σωστού» και του «λάθους» δεν υπάρχουν πλέον γραπτοί κανόνες, αφού όλες οι αρχές στους ενδυματολογικούς κώδικες που επιβάλλει η κοινωνία έχουν μείνει πίσω.

Ο μόνος κανόνας της μόδας που πρέπει να γνωρίζεις για να ντύνεσαι πάντα καλάΠώς να ντύνεσαι κομψά και να δείχνεις πάντα ωραία

Το μήκος της φούστας, τα ψηλοτάκουνα ή τα παπούτσια τένις δεν έχουν πλέον καμία σχέση με το περιβάλλον ή την κατάσταση. Ας καταλάβουμε ότι η ελευθερία έκφρασης της προσωπικότητας έχει γίνει το νέο μάντρα. Δεν υπάρχει πλέον μια προκαθορισμένη λίστα που να καταγράφει τι πρέπει ή δεν πρέπει να φοράμε ανάλογα με την περίσταση. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει μια ενιαία, συγκεκριμένη απάντηση στο τρομερό ερώτημα «τι να φορέσω». Όπως αναφέρεται και στη VogueΟι κανόνες παραβιάζονται, ανατρέπονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θεωρούνται απαρχαιωμένοι. Ακόμη και το ρητό ότι «η συνήθεια δεν κάνει τον μοναχό, αλλά βοηθάει στην αναγνώριση» καταρρέει, υπέρ των νέων τάσεων που εστιάζουν στο προσωπικό στυλ και την ατομικότητα. Το να επιλέγεις μόνο αυτό που σου αρέσει και σε κάνει να νιώθεις καλά, χωρίς να λαμβάνεις υπόψη σου τη μόδα ή το τι φοράνε οι άλλοι, είναι μια μορφή ελευθερίας και επίσης ανεξαρτησίας.

Ο μόνος κανόνας της μόδας που πρέπει να γνωρίζεις για να ντύνεσαι πάντα καλά

Όταν επιλέγεις λοιπόν μην φοβάσαι να ρισκάρεις διότι η αυτοέκφραση είναι μια προστιθέμενη αξία. Αλλά σε αυτήν την πρακτικά παντελή απουσία κανόνων μόδας,υπάρχει ένας που αξίζει πάντα να λαμβάνεται υπόψη, επειδή επηρεάζει την ποιότητα κάθε ενδύματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να πηγαίνεις στα καταστήματα για να αγοράσεις την τελευταία τσάντα σχεδιαστών που είδες στο Instagram στην αγκαλιά ενός από τους πολλούς influencers που δημοσιεύουν τα ρούχα τους ή ότι πρέπει να πηγαίνεις για ψώνια κάθε εβδομάδα για να ξανασκεφτείς την γκαρνταρόμπα σου σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις. Δεν έχει σημασία τι φοράς, πώς το φοράς. Αυτό είναι το κρίσιμο. Μπορούμε να συνοψίσουμε αυτήν την έννοια σε μια μόνο λέξη, τη στάση, δηλαδή τη στάση με την οποία φοράς τα ρούχα σου. Αυτός είναι ο μόνος κανόνας που πρέπει να γνωρίζεις για να ντύνεσαι πάντα καλά.

Όλοι γνωρίζουν ότι ένα μαύρο φόρεμα με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα είναι ένας κομψός συνδυασμός, αλλά είναι ένα στυλ που εμπίπτει στη ζώνη άνεσης πολλών και έχει γίνει μια πολιτιστικά επίκτητη αρχή. Μια ιδέα ήδη επαναλαμβανόμενη, που λειτουργεί πάντα και που συμπίπτει με την εικόνα της κομψότητας που πολλοί υπερασπίζονται. Αλλά η στάση είναι αυτή που τα ξεπερνά όλα αυτά, γιατί είναι κάτι παραπάνω που δεν δηλώνεται ρητά, αλλά γίνεται αντιληπτό με την πρώτη ματιά. Θα μπορούσαμε να τη στάση να την ορίσουμε με την Jackie Kennedy να περπατά με φλατ σανδάλια μέσα στο Κάπρι ή με τη Miuccia Prada με τα βραχιόλια που φορά στα μανίκια. Με λίγα λόγια, είναι ένας ο προσωπικός τρόπος με τον οποίο φοράς ρούχα, αξεσουάρ ή κοσμήματα.

miuccia prada
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η χρήση εναλλακτικών ρούχων που είναι επίσης πολύ εύκολο να φορεθούν, σημαίνει αποστασιοποίηση από ό,τι είναι ουδέτερο.Ένα λευκό πουκάμισο δεν είναι απλώς ένα βασικό ρούχο, μπορεί να είναι ιντριγκαδόρικο, αισθησιακό, επιβλητικό, δυνατό, ανάλογα με το πώς φοριέται. Μέσα ή έξω από το παντελόνι, σε ορισμένες περιπτώσεις ενδιάμεσα από ένα πουλόβερ για άνεση ή για στυλ. Το ίδιο ισχύει και για ένα πουλόβερ από κασμίρι, το οποίο θα φαίνεται λιγότερο βαρετό αν είναι δεμένο σαν κολιέ ή σφίγγεται στη μέση. Ακόμα και η τσάντα αν δεν κουβαλιέται πλέον στον ώμο αλλά στο μπράτσο σαν maxi clutch.

Ο μόνος κανόνας της μόδας που πρέπει να γνωρίζεις για να ντύνεσαι πάντα καλά

Ωστόσο, η απλότητα των ενδυμάτων και των αξεσουάρ που επιλέγονται φορεμένα με τη σωστή συμπεριφορά, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και δεν θα είναι απλώς μια εύκολη διέξοδος όταν δεν ξέρεις τι να φορέσεις, αλλά μια αληθινή δήλωση στυλ που πηγαίνει χέρι-χέρι με την επιθυμία να ντύνεσαι καλά και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Ο μόνος κανόνας της μόδας που πρέπει να γνωρίζεις για να ντύνεσαι πάντα καλά

Πηγή: ©Launchmetrics/Spotlight

Πηγή:theissue.gr

About Post Author