Δίκη Λιγνάδη: «Καταπέλτης» ο Αλέξης Κούγιας κατά πάντων -Πάνω από 12 ώρες διήρκεσε η αγόρευσή του

Μίλησε για μία κατασκευασμένη υπόθεση, η οποία εδράζεται πάνω στα θεμέλια ερωτικής απογοήτευσης, αλλά και επαγγελματικής αντιπαλότητας

Καταγγέλλοντες, μάρτυρες, δημοσιογράφοι, ΣΕΗ, ηθοποιοί, ακόμη και εισαγγελείς μπήκαν στο στόχαστρο του Αλέξη Κούγια κατά το δεύτερο σκέλος της αγόρευσής του (χθες ήταν η δεύτερη μέρα). Ο ποινικολόγος έβαλλε κατά της αξιοπιστίας των μαρτύρων, αλλά και κατά ενός «δικέφαλου» συστήματος, το οποίο, κατά τον ίδιο, προωθούσε παράπλευρη ατζέντα, υπογείως και ταυτόχρονα με τη δίωξη του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Απευθυνόμενος τόσο στην Έδρα όσο και στους ενόρκους, μίλησε για μία κατασκευασμένη υπόθεση, η οποία εδράζεται πάνω στα θεμέλια ερωτικής απογοήτευσης, αλλά και επαγγελματικής αντιπαλότητας. Περιέγραψε την αντίδικη πλευρά ως μία «οργάνωση» αποτελούμενη από δύο ομάδες που δρούσαν με σκοπούς βαθύτερους από το να πλήξουν μόνο τον Δημήτρη Λιγνάδη. Παρ’ όλα αυτά, ο γνωστός ποινικολόγος υπογράμμισε πως όλα τα μέλη των ομάδων μπορεί να έχουν διαφορετικά κίνητρα, αλλά έχουν ως κοινό στόχο τον Λιγνάδη.

Αναφέρθηκε σε ένα προς ένα τα φερόμενα θύματα. Κάποια από αυτά τα χαρακτήρισε «εμμονικά, λάτρεις της πάση θυσία δημοσιότητας». «Ποιος θα πιστέψει ότι κάποιος πήγαινε στο σπίτι κάποιου για 4 χρόνια για να τον βιάζει;» ήταν μία από τις αποστομωτικές ατάκες του Αλέξη Κούγια. «Ο… ασφαλώς δεν αποτελεί ένα τυχαίο πρόσωπο αλλά ανήκει στον πυρήνα της σκευωρίας. Είχε τον καημό να κερδίσει χρήματα και δόξα από την ηθοποιία, αλλά ποτέ δεν το κατάφερε, προφανώς λόγω έλλειψης ταλέντου. Ήταν ερωτευμένος με τον κατηγορούμενο. Είχε ένα βιβλίο με μια αφιέρωσή του και είχε βάψει το δωμάτιό του όπως στον “Γυάλινο Κόσμο” που αποδεικνύει τις εμμονές του» είπε χαρακτηριστικά.

Εξαπέλυσε βέλη και κατά της συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Μαρίας Κουρτέση, εισαγγελικών λειτουργών και κατά του Πασχάλη Τσαρούχα: «…Ενώ έχει μια μήνυση που είναι για τα σκουπίδια, ο κ. εισαγγελέας την κρατάει τόσες μέρες στα χέρια του, μέχρι τις 12/02. Είναι ύποπτος ο ρόλος αυτός. Αυτό εδώ τι είναι; Πώς το αφήσατε; […] Δεν γίνεται αυτοί που δημιούργησαν τη σκευωρία, αυτοί που δηλητηρίασαν το θέατρο, αυτοί οι Ροβεσπιέροι της καθάρσεως και εμφανίστηκαν κάτι Τσαρούχας που μέχρι τότε ήταν γνωστός για κάτι ώριμες κυρίες». Ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε με αμείωτη ένταση το σφυροκόπημα: «… Ο μηνυτής δήλωσε ότι δεν επιθυμεί χρήματα. Έβαλε το σεξουαλικό του προσανατολισμό πρώτο, τα χρήματα και κινείται με χρηματικό σκοπό. Το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ τον προωθεί. […] Γίνεται αυτομάτως ήρωας του κινήματος #metoo. Έλεγε “είμαι ερωτευμένος”».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη συνέχισε να ξεδιπλώνει το συλλογισμό του με αχαλίνωτο ρυθμό, καταφερόμενος εναντίον πράξεων δημοσιογράφων του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, αλλά και κατά ηθοποιών που έχουν θεσμικούς ρόλους, ενώ φρόντισε να αποδομήσει ακόμη και τις πιο απλές απαντήσεις που έδωσαν οι μάρτυρες στις ερωτήσεις εξέτασης. Παράλληλα έθεσε εν αμφιβόλω τη διάσταση της υπόθεσης που θέλει τον Δημήτρη Λιγνάδη να είναι, κατά την πολιτική αγωγή, παιδόφιλος, ενώ στηλίτευσε τα δημοσιεύματα που ενστερνίστηκαν την άποψη. Εκεί που τα πράγματα άρχισαν να γίνονται καθ’ υπερβολή οδυνηρά, ήταν όταν στο στόχαστρο βρέθηκαν οι καταγγέλλοντες, πάνω στην ουσία της υπόθεσης. Μίλησε για την αξιοπιστία τους, αλλά και για την πιστότητα των όσων εξιστορούσαν στις καταθέσεις τους. Υποστήριξε πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που άλλα παρουσίαζαν στα κοινωνικά δίκτυα, άλλα έπρατταν στην πραγματική ζωή, άλλα δήλωναν σε δημόσιους φορείς πως έκαναν, άλλοι ήταν οι σκοποί που είχαν. Αμφισβήτησε όλες τις περιγραφές των φερόμενων βιασμών, αναφέροντας μία προς μία τις γλαφυρές λεπτομέρειες που είχαν αναφέρει κατά καιρούς οι καταγγέλλοντες. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες στις 09:00 το πρωί και τουλάχιστον μέχρι τις 21:30 το βράδυ η αγόρευση συνεχιζόταν με μόλις τρεις ολιγόλεπτες διακοπές…

About Post Author