Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σον Πεν προσπαθεί να περάσει πεζός τα σύνορα

Στην Ουκρανία βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες ο Σον Πεν όπου πραγματοποιούσε γυρίσματα ντοκιμαντέρ που στόχο είχε να καταγράψει τις δραματικές εξελίξεις από την εισβολή της Ρωσίας.

Ο διάσημος ηθοποιός εγκατέλειψε την Ουκρανία, κάνοντας μια ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter όπου εικονίζεται με μια βαλίτσα στο χέρι δίπλα σε ένα κομβόι αυτοκινήτων.

«Εγώ και δύο συνάδερφοί μου περπατήσαμε χιλιόμετρα μέχρι τα πολωνικά σύνορα αφού εγκαταλείψαμε το αυτοκίνητό μας στην άκρη του δρόμου. Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα σε αυτή τη φωτογραφία μεταφέρουν γυναίκες και παιδιά μόνο, στα περισσότερα χωρίς να διακρίνονται αποσκευές, και το μόνο αξίας σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ένα αυτοκίνητο» έγραψε.

https://twitter.com/SeanPenn/status/1498390093375016965?s=20&t=CszyXCd7dFqQrEDcvFHJow

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο 61χρονος ηθοποιός αποκάλεσε τον πόλεμο «βάρβαρο λάθος» ενώ ξέσπασε, εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά του για τη φρίκη που αντιμετωπίζει ο ουκρανικός λαός.

«Είναι ήδη ένα βάναυσο λάθος με ραγισμένες ζωές και ραγισμένες καρδιές, και αν δεν υποχωρήσει, πιστεύω ότι ο Ρώσος πρόεδρος, ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει κάνει το πιο φρικτό λάθος σε βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Ο πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι και ο ουκρανικός λαός έχουν αναδειχθεί ως ιστορικά σύμβολα θάρρους και αρχής. Η Ουκρανία είναι η αιχμή του δόρατος για τη δημοκρατική αγκαλιά των ονείρων. Αν της επιτρέψουμε να πολεμήσει μόνη της, η ψυχή μας ως Αμερική έχει χαθεί» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Πάνω από 500.000 Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 500.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία, καταφεύγοντας σε γειτονικές χώρες εκ των οποίων 281.000 έχουν καταγραφεί μόνο στην Πολωνία.

Γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι με τρένα, αυτοκίνητα ή καμιά φορά ακόμη και με τα πόδια, επιχειρούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, εξαιτίας της κλιμάκωσης των ρωσικών επιθέσεων.

Πηγή:topontiki.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours