«Όλοι εσείς που παντρευτήκατε και κάνατε παιδί έχετε φτιάξει τη ζωή σας;» – Χείμαρρος η Κατερίνα Ζαρίφη για τα στερεότυπα

Η Κατερίνα Ζαρίφη με ένα βίντεο στο Tik Tok είπε αυτά που πολλές γυναίκες που δεν δημιούργησαν οικογένεια, θα ήθελαν να πουν. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε εκείνους που πιστεύουν πως φτιάχνουν τις ζωές τους μόνο αν παντρευτούν και κάνουν παιδιά.

Το βίντεο της Κατερίνας Ζαρίφη

«Κι είστε και εσείς οι άκυροι που σας πετυχαίνουμε στον δρόμο και μας ρωτάτε “Έκανες παιδάκι;” όχι, “Παντρεύτηκες;” Όχι. “Α Δεν έφτιαξες τη ζωή σου!”. Το “φτιάχνω τη ζωή μου” σημαίνει παντρεύομαι και κάνω παιδί μόνο, μόνο; Δηλαδή η ζωή είναι ένα φασόν μόνο; Δεν υπάρχουν ζωές και ζωές φτιαγμένες;

Επίσης, όλοι εσείς που παντρευτήκατε και κάνατε παιδί έχετε φτιάξει τη ζωή σας; Είναι η πιο άκυρη έκφραση για εμένα! Ο καθένας φτιάχνει τη ζωή που του ταιριάζει. Μπορεί η δική μου η ζωή που δεν είμαι παντρεμένη με παιδί να είμαι πιο φτιαγμένη από τη δική σου για τα δικά μου δεδομένα.

Σταματήστε να βάζετε σε όλα κουτάκια κατά το δικό σας συμφέρον. Τη ζωή μας τη φτιάχνουμε κατά την δική μου ταπεινή άποψη όταν κάνουμε αυτό που θέλουμε και κυρίως όταν ζούμε με αγάπη», είπε χαρακτηριστικά.

@katerinazarifi_

♬ πρωτότυπος ήχος – Katerina Zarifi

Τι έχει πει ο ψυχολόγος Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου για τα στερεότυπα

Η ψυχολόγος είπε πως υπάρχουν ακόμη παγιωμένες αντιλήψεις και στερεότυπα είτε μία γυναίκα αποφασίσει να μην παντρευτεί, είτε τελικά το κάνει.

«Το στρεότυπο του γάμου στην Ελλάδα είναι αρκετά ισχυρό γιατί συνδέεται με την οικογένεια. Τώρα το τι σημαίνει οικογένεια και εκεί ακολουθούν στερεότυπα. Οικογένεια μπορεί να μην είναι απαραίτητα τα παιδιά, να είναι κάτι άλλο» συμπλήρωσε η κ. Θεοδωρακοπούλου.

Στην ερώτηση εάν το στερεότυπο προκαλεί πίεση με αποτέλεσμα να γίνονται γάμοι που δεν θα έπρεπε η ψυχολόγος απαντά: «Δημιουργεί πίεση εάν είμαστε ευάλωτοι στην άποψη των άλλων και θεωρούμε πως είναι πιο ισχυρή από τη δική μας και έτσι προχωράμε τη ζωή μας με βάσει τις απόψεις των άλλων».

Τόνισε πως είναι σημαντικό να δούμε τι θεωρούμε εμείς ως στερεότυπα στη ζωή μας, να γίνουμε λίγο πιο «περίεργοι» με τις ζωές μας και να είμαστε εντάξει με τις επιλογές μας.

Η ψυχολόγος προσέθεσε αναφορικά με τα στερεότυπα πως μας οδηγούν σε συγκρίσεις. «Εάν εγώ είμαι καλά με τις αποφάσεις μου, νομίζω πως και ο περίγυρος που έχω επιλέξει θα εγκρίνει αυτό που κάνω γιατί θα με βλέπει χαρούμενο» συμπλήρωσε.

youweekly.gr

About Post Author