Η Λίλι Γκλάντστοουν γράφει ιστορία ως η πρώτη ιθαγενής που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στις Χρυσές Σφαίρες

Είναι Ινδιάνα καταγωγής Blackfeet και Nez Perce

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Λίλι Γκλάντστοουν έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ιθαγενής που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Killers of the Flower Moon» ανέβηκε στη σκηνή στην 81η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών και κατά την παραλαβή του βραβείου μίλησε αρχικά στη γλώσσα του έθνους Blackfeet και συνέχισε στα αγγλικά.

«Είναι μια όμορφη κοινότητα και έθνος που με μεγάλωσε, που με ενθάρρυνε να συνεχίσω» είπε η Γκλάντστοουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Σε αυτόν τον κλάδο, οι αυτόχθονες ηθοποιοί συνήθιζαν να λένε τα λόγια στα αγγλικά και μετά οι ηχολήπτες έπαιζαν τις ηχογραφήσεις ανάποδα για να επιτύχουν την απόδοση των αυτόχθονων γλωσσών στην κάμερα» ανέφερε και ευχαρίστησε τη μητέρα της που της βρήκε δάσκαλο για τη γλώσσα των Blackfeet ως παιδί.

Η Γκλάντστοουν, η οποία είναι Ινδιάνα καταγωγής Blackfeet και Nez Perce, ευχαρίστησε επίσης τον συμπρωταγωνιστή της Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τον σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε και έκανε μνεία στους αυτόχθονες Αμερικανούς που μεγάλωσαν επίσης σε αυτές τις κοινότητες, αφιερώνοντας το βραβείο σε «κάθε μικρό παιδί από τις περιοχές των Ινδιάνων» που έχει ένα όνειρο.

Η ταινία «Killers of the Flower Moon» βασίζεται σε αληθινά γεγονότα σχετικά με τις δολοφονίες των Ινδιάνων Osage.

About Post Author