Καφέ του Νομισματικού Μουσείου – Το τέλος

Θ’ ακουστεί κλισέ, κανένα πρόβλημα, το Καφέ του νομισματικού Μουσείου ήταν μια “όαση” στην παράνοια του Αθηναϊκού κέντρου. Δίπλα από την Πλατεία Συντάγματος, λειτουργούσε ένας χώρος που μπορούσες να διαβάσεις, να φλερτάρεις, να δεις – ακούσεις live, να πάρεις ήσυχη ανάσα λίγο πριν βουτήξεις ξανά στο στρες της πόλης. 

Μια ιστορία χωρίς χάπι εντ. Το Καφέ του Νομισματικού Μουσείου κλείνει. Τη θέση του παίρνει το “μεγάλο ψάρι”. Ένα πρατήριο -γνωστής- αλυσίδας ταχυφαγίας.

 Αντιγράφουμε από τον τοίχο του Γιώργου Θαλασσινού – τον άνθρωπο που έστησε το Καφέ του Νομισματικού Μουσείου- στο Facebook.

“ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ «ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ»

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους φίλους και επισκέπτες μας ότι αυριο το πρωί (28/09/2023) το Υπουργείο Πολιτισμού, διά του Οργανισμού Διαχείρισης Αρχαιολογικών Πόρων (ΟΔΑΠ), θα προχωρήσει στην διοικητική αποβολή της εταιρείας ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΕ από το καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου (ΝΟΜ), που το λειτουργούσε επί 16 χρόνια με ευαισθησία και ποιότητα.

Σημειώνουμε ότι η εταιρεία έχει νόμιμη σύμβαση σε ισχύ για την λειτουργία του αναψυκτηρίου

Ο ΟΔΑΠ ή άλλος οργανισμός του ΥΠΠΟ ουδέποτε διατύπωσε οποιαδήποτε παρατήρηση ή μομφή ή απαίτηση αποχώρησης της εταιρείας από το Καφέ Αντίθετα, ο ΟΔΑΠ, οι εκάστοτε Διευθυντές του Μουσείου, ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου και χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες του Κήπου, εκφράστηκαν εγκωμιαστικά για το έργο μας και τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Το Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, όλα αυτά τα χρόνια, φιλοξένησε εκατοντάδες ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, κινηματογραφικές βραδιές κ βραδιές ποίησης. Ο Κήπος του ΝΟΜ, από μία «τρύπα στη γεωγραφία» της Αθήνας που ήταν το 2009, έγινε ένα σημαντικό και αναγνωρίσιμο τοπόσημο πολιτισμού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού προτίμησε να αγνοήσει όλα τα προηγούμενα, ακόμη και την ευαρέσκεια που το ίδιο είχε εκφράσει για το έργο και τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να «δωρίσει» το Καφέ του ΝΟΜ, μαζί με δεκάδες άλλα, σε μία αλυσίδα εστίασης που ουδεμία σχέση είχε με λειτουργία αναψυκτηρίων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους και που ελάχιστη σχέση έχει με επιχείρηση λειτουργίας χώρων εστίασης, μιας και είναι επιχείρηση franchising.

Λυπούμαστε βαθύτατα για μία ακόμη επίδειξη αναλγησίας και εχθρότητας για κάθε φιλότιμη προσπάθεια σ ’αυτή τη χώρα, επιφυλασσόμαστε για τα νόμιμα δικαιώματα μας και θα είμαστε ευγνώμονες για κάθε έκφραση συμπαράστασης.

Το Καφέ του Νομισματικού Μουσείου (όπως το ξέρατε ως τώρα)”

About Post Author