Η περιπέτεια συνεχίζεται! Ο πρώτος ταξιδιωτικός οδηγός για παιδιά επεκτείνεται και στη Βόρεια Ελλάδα

Είστε έτοιμοι για μια απολαυστική περιπέτεια; Για μια εξερεύνηση που θα σας μείνει αξέχαστη; Αν ναι, πάρτε σακίδιο, νερό, φωτογραφική μηχανή και φύγαμε!

Μαζί σας θα έχετε κάποιους παλιούς γνώριμους: Την Έλλη και τον Ερμή, δύο παιδιά που λατρεύουν τις διακοπές! Αφού μας μύησαν στις ομορφιές της Πελοποννήσου, της Κρήτης και των νησιών του Αργοσαρωνικού, τώρα είναι έτοιμα να μας μάθουν όλα τα κατατόπια της Βορείου Ελλάδος!

Μετά την επιτυχία που γνώρισε o ταξιδιωτικός οδηγός «Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα», η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σοφία Αλεξίου επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο της σειράς, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Τι να περιμένει ο μικρός αναγνώστης (και οι γονείς του); Ακόμη περισσότερα ταξίδια, ενδιαφέρουσες εξερευνήσεις, χρήσιμες πληροφορίες και γνώσεις που προκύπτουν αβίαστα και διασκεδαστικά.

Ταυτότητα βιβλίου
Τίτλος: Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα
Συγγραφέας: Σοφία Αλεξίου
Εικονογράφος: Καψοκέφαλου Μαρία (Αλεξάνδρου)
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες: 48
Θεματική Κατηγορία: Ταξίδια, Γεωγραφία
Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία γνώσεων
Ηλικία: Από 5 ετών

Λίγα λόγια…
… για την πλοκή
Η Έλλη κι ο Ερμής, γνήσιοι ταξιδευτές, αυτή τη φορά ετοιμάζουν βαλίτσες με προορισμό την Βόρεια Ελλάδα. Μαζί τους έχουν όπως πάντα, τον σκύλο τους, τον Ντίνο που είναι μέγας οικολόγος, ενώ στην παρέα προστίθεται και η Σοφία, μια περήφανη αρκούδα Μακεδονίτισσα!
Και κάπως έτσι μια νέα ταξιδιωτική περιπέτεια ξεκινά! Αφετηρία ο Όλυμπος, σε ένα οδοιπορικό που μας ξεναγεί σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη! Βεργίνα, Πρέσπες, Καστοριά, Νυμφαίο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αμφίπολη, Θάσος, Σαμοθράκη και άλλα τόσα πανέμορφα μέρη.
Ένας πρωτότυπος ταξιδιωτικός οδηγός που μοιάζει με κυνήγι θησαυρού γνώσης και διασκέδασης. Μέσα από τις σελίδες του τα παιδιά θα μάθουν αρχαία μυστικά για σπουδαία μνημεία, για έθιμα, για σπάνια ζώα και φυτά, αλλά και για μυθολογία. Είστε έτοιμοι για συναρπαστικές εκδρομές; Η Άνοιξη είναι εδώ ευωδιαστή, το καλοκαίρι πλησιάζει και δεν υπάρχει μεγαλύτερη επένδυση από τα ταξίδια!

… για τη συγγραφέα
Η Σοφία Αλεξίου τρελαίνεται για ταξίδια και βιβλία που στο μυαλό της είναι το ίδιο και το αυτό! Στις σπουδές της πήρε γερές δόσεις φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας κι ασχολήθηκε με την εκπαίδευση όπου γνώρισε πολλά παιδιά και ένιωσε τυχερή. Κάποια χρόνια μετά δοκίμασε και τη δημοσιογραφία, κάνοντας ταξιδιωτικό και πολιτιστικό ρεπορτάζ για εφημερίδες, site, περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι η δημιουργός του blog Mom And The City στο Debop.gr. Λατρεύει να περπατάει σε αφράτο χιόνι, να τρώει γρανίτες, να δίνει φιλιά στην κόρη της και να οργανώνει εκδρομές!

Αθηνοπεριπέτειες: Γνωρίστε την πόλη, αλλιώς!
Το 2022, η Σοφία Αλεξίου σχεδίασε και πραγματοποιεί, σε συνεργασία με ξεναγούς και μουσειοπαιδαγωγούς, τις Αθηνοπεριπέτειες. Πρόκειται για μια σειρά εκπαιδευτικών περιπάτων στην περιοχή της Ακρόπολης, της Πνύκας, του Καλλιμάρμαρου, του Ζάππειου και του Εθνικού Κήπου. Στηρίζονται στα παιδικά βιβλία της «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» και «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα» και είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Στους περιπάτους συνδυάζεται μοναδικά η εκπαίδευση, το θεατρικό παιχνίδι και η επαφή με τη φύση, ενώ κάθε φορά ολοκληρώνονται μ’ ένα διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού και γνώσης!
Για Σχολεία, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και μεγάλα γκρουπ, οι Αθηνοπεριπέτειες μπορούν να ανέβουν και στην Ακρόπολη!
Η Σοφία διοργανώνει, επίσης, και βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε σχολεία, δημοτικές βιβλιοθήκες και μουσεία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της: sofiaalexiou.gr.

About Post Author