Το ταξίδι της Νεφέλης

της Λίτσας Κοντογιάννη

Η Νεφέλη ονειρεύεται να γνωρίσει νέους τόπους, να αποκτήσει νέες εμπειρίες.
Τι πρέπει να κάνει για να καταλαγιάσει τη φαντασία της, τον πόθο μέσα της για περιπέτεια; Τα όνειρα, έχει ακούσει, πρέπει να γίνονται πραγματικότητα.
Γιατί αλλιώς στεναχωρούνται και μπορεί να φύγουν και να μην ξανάρθουν…
Με την αίσθηση της ελευθερίας θα νιώσει να τη χαϊδεύει ο άνεμος; Θα κατορθώσει να νιώσει την αρμονία της φύσης; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Εικονογράφηση:

ΤΡΩΝΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

Η κριτική μας

Ένα υπέροχο ταξίδι, γεμάτο από μαγεία, χρώματα και φως.

Η Νεφέλη της ιστορίας μας, δεν είναι κάποιο κορίτσι, αλλά μια κουρτίνα. Και ποιος είπε πως τα αντικείμενα δεν έχουν ψυχή;

Μια μοναδική περιγραφή από όμορφες εικόνες, που πυροδοτεί τη παιδική φαντασία και οδηγεί σε έναν μετέπειτα ψυχολογικά υγιή ενήλικα, ο οποίος να μπορεί να δραπετεύει από την πεζή πραγματικότητα και να πραγματοποιεί ατέλειωτα ταξίδια με το νου.

Ένα παραμύθι γεμάτο συμβολισμούς και έμμεσα μηνύματα για μικρούς και μεγάλους, που μπορούν όλοι πολύ εύκολα να αποκωδικοποιήσουν.

Σε αυτό βοηθά πολύ και η υπέροχη εικονογράφηση που έγινε από τη Μαριάννα Τρώντσιου.

Η ηρωίδα της ιστορίας, η Νεφέλη δείχνει στους μικρούς της αναγνώστες πως πρέπει να βάζουν στόχους και να αγωνίζονται να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Με τον τρόπο του είναι ένας ύμνος στην ελευθερία και στα ταξίδια ζωής που γίνονται αυτοσκοπός.

Είναι αξιοσημείωτη η έμφαση που δίνει η συγγραφέας στην ίδια την ελευθερία. Ελευθερία επιλογών, ελευθερία αποφάσεων, ελευθερία να ζήσουμε όπως εμείς επιθυμούμε. Γιατί στο κάτω κάτω η Ελευθερία είναι επιλογή.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΝΕΦΕΛΗΣ

About Post Author