Το βιβλίο με την ιστορία της Φαίδρας, στέλνει μήνυμα ελπίδας για ένα πιο ανθρώπινο κόσμο

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

“Το ταξίδι με τη Φαίδρα” ήταν και είναι δύσκολο, μακρύ και δεν σταματά ποτέ. Συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, όσο υπάρχει θέληση και ελπίδα, για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο αύριο για τα χαρισματικά παιδιά Αμεα.

Η δύναμη και η πίστη σ’ αυτό το σκοπό που έγινε όραμα για τη Φαίδρα και τον πατέρα της, ήταν το έναυσμα για την ίδρυση ενός αθλητικού συλλόγου παιδιών με την επωνυμία Ιππόκαμπος Αμεα.

Μέσα από χιλιάδες δυσκολίες και αμφισβητήσεις, ειδικά στα πρώτα τους βήματα, κατάφεραν να σπάσουν ταμπού και προκαταλήψεις δεκαετιών και σήμερα να αριθμούν 85 μέλη, με τον αντίστοιχο αριθμό οικογενειών να βλέπουν ότι τα παιδιά τους, μπορούν να αναδείξουν τις δεξιότητές τους και τα δικά τους χαρίσματα σε δράσεις που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ήταν δυνατόν να ασχοληθούν, γιατί ζούσαν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Όχι μόνο τα κατάφεραν, αλλά έφεραν και διεθνείς διακρίσεις και μαζί μ’ αυτά τα παιδιά, τα μέλη του συλλόγου, έσπασαν τα στεγανά του κοινωνικού αποκλεισμού που βρισκόντουσαν επί χρόνια. Έδωσαν ελπίδα και γέμισαν αισιοδοξία οι οικογένειές τους και μπόρεσαν να δουν τα ιδιαίτερα χαρίσματα που μπορεί να έχει ένα παιδί Αμεα.

Η Οδύσσεια της Φαίδρας και του πατέρα της, που ήταν ο φύλακας άγγελός της όλα αυτά τα χρόνια, καταγράφονται σε αυτό το βιβλίο που έχει τον τίτλο, “Βιογραφία του Εμμανουήλ Μαρκίδη. Το ταξίδι με τη Φαίδρα”, το οποίο εκπέμπει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, προς όλους τους γονείς παιδιών Αμεα, αλλά κι ένα μήνυμα στην κοινωνία, πως τα παιδιά αυτά, είναι χαρισματικά, αρκεί κανείς να ξεκλειδώσει την ψυχή τους και να ανακαλύψει τα ταλέντα τους και τότε ίσως καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα άλλο κόσμο, πιο ανθρώπινο.

Λίγα λόγια για τον «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ ΑμεΑ»

Το 2013  ιδρύθηκε ο Όμιλος «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ». Παίρνει επίσημη αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και είναι  μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ ΑμεΑ).

Έως και σήμερα,  το δυναμικό της ομάδας του ομίλου μας, έχει φτάσει αισίως τους 85

εν ενεργεία αθλητές, με παγκόσμιες, διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις

Καλλιεργούμε τα αθλήματα της κολύμβησης, του στίβου, της ξιφασκίας και της ποδηλασίας.

Εκτός από τα αθλήματα φέραμε τα παιδιά μας σε επαφή με την τέχνη του χορού, του θεάτρου και του τραγουδιού, ιδρύοντας θεατρική ομάδα και τμήμα αγωνιστικού χορού, έχοντας σκοπό την κοινωνικοποίησή τους και την ένταξή τους στο σύνολο, εκτιμώντας την δύναμη και την θέλησή τους για αποδοχή.

Απασχολούνται καθημερινά σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες από τη 13:00 έως τις 20:00.

Έχουμε σαν στόχο να δημιουργήσουμε έναν Αυτόνομο Χώρο Διαβίωσης και φιλοξενίας των αθλητών μας.

Κινητήριος δύναμη, για την δημιουργία και ύπαρξη του συλλόγου μας, υπήρξε η γέννηση της Φαίδρας, το 1999. Η αφοσίωση και η  θέληση ενός πατέρα, που παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες των διαφόρων συνθηκών, δεν σταμάτησε να προσπαθεί και να ονειρεύεται.

Ο Μανώλης Μαρκίδης με ότι ψυχικά αποθέματα είχε για εφόδια, έβαλε στόχο να κάνει τον προσωπικό του αγώνα, καθρέφτη για όλες αυτές τις οικογένειες που προσπαθούσαν να βρουν ένα μονοπάτι έτσι ώστε να νιώσουν την κρυφή δύναμη της θέλησης των δικών τους παιδιών. Μην ξεχνάμε πως η πλαγιά ενός βουνού είναι δύσκολη, ανηφορική, δύσβατη…

Όταν όμως φτάσουμε στην κορυφή, η θέα μας δικαιώνει.

Και ήρθε η στιγμή, αυτή την θέα, έπειτα από την ανηφορική και δύσκολη πορεία, να την μοιραστεί, με την δημιουργία ενός βιβλίου. «Το ταξίδι μας με την Φαίδρα». Είναι μία αυτοβιογραφία, που γράφτηκε με σκοπό τη στήριξη του ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ ΑμεΑ ,

από ανθρώπους που επιθυμούν να συμβάλλουν σε αυτό τον ευγενή σκοπό, ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να κάνουν νέα όνειρα και να θέτουν ακόμη υψηλότερους στόχους.

Κολυμβητήριο:

Τριπόλεως 6 και Λ. Κύπρου, Αργυρούπολη,

Γραφεία:  Λ. Βουλιαγμένης 602Α. Αργυρούπολη

Τ:2130443508    –   κ: 6944803226,

About Post Author

+ There are no comments

Add yours