“Ο Θεριστής της Κυψέλης” της ΄Ελενας Κορδέλλα

Το θύμα στο βίντεο ήταν δεμένο σε όρθια θέση πάνω σε έναν σομιέ κρεβατιού. Χέρια και πόδια ήταν ακινητοποιημένα σε σχήμα Χ. Το κεφάλι κρεμόταν μπροστά, αλλά, όταν έκαναν την εμφάνισή τους τα γαντοφορεμένα χέρια του δράστη, όλα άλλαξαν…

Ο Δημήτρης επέστρεψε στο σπίτι στις τέσσερις. Τέσσερις κι εκείνη δεν ήταν εκεί. Το σημείωμά του άθικτο εκεί όπου της το είχε αφήσει, το τριαντάφυλλο πάνω στο μαξιλάρι της… Μαργαρίτα…

Και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μια φωτογραφία της. Ήταν χτυπημένη. Τα χέρια της δεμένα στους καρπούς. Κι ανάμεσα στους δείκτες της κρατούσε ένα χαρτί.

Οι λέξεις που ήταν γραμμένες εκεί τα άλλαζαν όλα. Αυτές οι συγκεκριμένες… Τις είχε ξαναδιαβάσει άλλη μία φορά και στοίχειωναν τον ύπνο του τα τελευταία τρία χρόνια…
Οι πράξεις έχουν και συνέπειες…

«Καλύτερα να καλέσετε τον Δημήτρη Χατζηλαδά. Είμαι σίγουρος πως αυτό το έγκλημα δεν θα είναι το μοναδικό».

Η κριτική μας

Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ που η αστυνομική λογοτεχνία στην Ελλάδα γνωρίζει τέτοια άνθιση και ξεφυτρώνουν συνεχώς τόσο εξαιρετικοί συγγραφείς αυτού του είδους με μοναδικά δείγματα γραφής, σαν αυτό της κυρίας Κορδέλλα. Με ικανοποιεί απόλυτα και το γεγονός πως όλο και περισσότερες γυναίκες συγγραφείς ασχολούνται με ιδιαίτερη επιτυχία με αυτό το είδος. Και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στις έμπειρες εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ που στηρίζουν με το παραπάνω αυτό το είδος της λογοτεχνίας. Σίγουρο είναι πως η ελληνική αστυνομική λογοτεχνία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ξένη.
Αν και είναι μόλις το δεύτερο πόνημα της κυρίας Κορδέλλα, διαθέτει μια αξιοπρόσεκτη πένα και μας αποδεικνύει περίτρανα το ταλέντο της στη συγγραφή.
Κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο Δημήτρης Χατζηλαδάς, αστυνομικός της ΥΔΕΖΙ, γίνεται και ο ίδιος στόχος από τον serial killer, κάτι που αντιλαμβανόμαστε από τις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου.
Καταλυτικό ρόλο στη ζωή του αστυνόμου είναι μια γυναίκα, η Βερονίκη, ένας πραγματικά πολύ καλός άνθρωπος γεμάτος από σοφία και γνώση. Χωρίς εκείνη πολύ πιθανόν η έκβαση της ιστορίας να ήταν εντελώς διαφορετική.
Μια άμεση και απόλυτα κινηματογραφική γραφή, μια γρήγορη, πρωτότυπη και πολύ καλά δεμένη πλοκή που δεν αφήνει πουθενά κενά. Ο αναγνώστης συμβιώνει κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης στο πετσί του.
Όσο προχωράει το μυθιστόρημα η αγωνία κορυφώνεται. Ένα βιβλίο γεμάτο δράση, σασπένς και ανατροπές. Το τέλος δε, εντελώς απρόβλεπτο.
Όλοι οι χαρακτήρες της υπόθεσης αυτής έχουν μια μεγάλη αληθοφάνεια, θα μπορούσαν να ζουν ανάμεσά μας, με τα πάθη και τις αδυναμίες τους, όπως όλοι μας άλλωστε.
Η συγγραφέας μας καταφέρνει πέρα από το αστυνομικό μυθιστόρημα, να μας παρουσιάσει ένα πρώτης τάξεως ψυχογράφημα, αλλά και άφθονη τροφή για προβληματισμό.
Λάθη και ψέματα και καλά κρυμμένα μυστικά και ορισμένες συμπεριφορές από κάποιους μπορούν να οδηγήσουν άτομα του στενού τους περιβάλλοντος σε λανθασμένες κριτικές, μερικούς ακόμα και σε παράνομες και ακραίες συμπεριφορές. Μπορούν να τους οδηγήσουν ακόμα και στην εκδίκηση, γιατί πολύ απλά θεωρούν, πως αυτοί που τους πόνεσαν πολύ, δεν αξίζουν κανένα είδος συγχώρεσης. Όταν όμως γνωρίζουν την αλήθεια, μπορούν να κατανοήσουν πολλά και στο τέλος την πραγματική αξία της συγχώρεσης και μπορεί να επέλθει η λύτρωση.
Όσοι από σας αγαπούν αυτού του είδους την λογοτεχνία, διαβάστε το! Θα σας ενθουσιάσει!

της Λίτσα Κοντογιάννη

https://mesotexnis.gr/vivlia/kritikes/o-theristis-tis-kypselis/

Ο ΘΕΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΕΝΑ ΚΟΡΔΕΛΛΑ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ:
  • ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021
  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ: 424
  • ISBN: 978-618-02-1870-1

About Post Author

+ There are no comments

Add yours