“Δώδεκα ημέρες θύελλας” της Ελένης Γαληνού

της Λίτσας Κοντογιάννη

Σε μια δεξίωση η Μελίνα συναντά τον Έκτορα, τον νεανικό της έρωτα. Αρχικά απορεί που δεν την αναγνωρίζει, όταν όμως με ένα σημείωμα την καλεί να βρεθούν την επομένη κρυφά, ανα-στατώνεται, διστάζει, είναι παντρεμένη. Η περιέργεια τελικά νικά και στο ραντεβού ο Έκτορας της αποκαλύπτει κάτι αναπάντεχο: ένας άγνωστος τον έχει προσλάβει για να την παρασύρει σε μια παράνομη σχέση, πιθανόν για να διαλύσει τον γάμο της. Τα γεγονότα που ακολουθούν τους αιφνιδιάζουν και τους σπρώχνουν σ’ ένα παράξενο παιχνίδι. Προσπαθούν να ξεσκεπάσουν τον άγνωστο που κινεί τα νήματα απ’ το παρασκήνιο. Όσο όμως ψάχνουν, τόσο τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο. Μέχρι που ένα βίαιο γεγονός ανατρέπει τα πάντα. Σοκαρισμένοι αντιλαμβάνονται πως η παγίδα που τους έχουν στήσει είναι πολύ πιο επικίν-δυνη απ’ όσο πίστευαν. Και ο παλιός τους έρωτας αρχίζει να ξυπνά, όμως πλέον γνωρίζουν πως αν τον αφήσουν να αναζωπυρωθεί, θα τους καταστρέψει. Συγχρόνως, ένα παιδί δίνει μάχη στην εντατική και ένα άλλο προσπαθεί να… Ένα ακόμα ένοχο μυστικό ζητάει να αποκαλυφθεί. Ένας έρωτας επιστρέφει απ’ το παρελθόν σαν παγίδα. Μια παγίδα που μπορεί να νικήσει μόνο ο έρωτας.

Η κριτική μας

Η κυρία Γαληνού μας δίνει αυτή τη φορά μια συγκλονιστική ιστορία, στην οποία δεν διστάζει στιγμή να μας χώσει μέσα και να βιώσουμε μαζί με τους ήρωες όλα τα γεγονότα βαθιά μέχρι το μεδούλι.

Ένα απίστευτα «ζεστό» βιβλίο που περιέχει αγωνία, σασπένς, εναλλαγή υπέροχων εικόνων και συναισθημάτων, διαρκή ένταση και μυστήριο.

Δώδεκα πολύ δυνατές μέρες, όμοιες σαρωτικής θύελλας, που δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμά της. Έτσι ανατρέπει τα πάντα στις ζωές των ηρώων. Γιατί τίποτα στη ζωή δεν έχει τελειώσει, αν δεν έχει μπει το οριστικό τέλος, ειδικά όταν τα συναισθήματα είναι πολύ δυνατά, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αν στο χρωστά η ζωή, θα σου το δώσει πίσω.

Το συναίσθημα που κυριαρχεί στη ψυχή των δευτεραγωνιστών και που προκαλεί όλο το κακό των δεινών των ηρώων μας είναι η ζήλια. Αν είναι παθιασμένη, αρρωστημένη ή παράφορη, δεν έχει μεγάλη σημασία, μιας και δεν τους αφήνει να σκεφθούν καθαρά, και πέφτουν από το ένα λάθος στο άλλο.

Αυτό το βιβλίο υμνεί την πραγματική, ανιδιοτελή φιλία, που δεν εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Στις δυσκολίες αποδεικνύονται οι σωστοί φίλοι, κι αν όντως είναι, τότε δυναμώνουν και φαίνεται πόσο πραγματικά αξίζουν.

Η κυρία Γαληνού με την υπέροχη γραφή της, μας δίνει ένα μοναδικό πόνημα που συναρπάζει τον αναγνώστη και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του, μέχρι την τελευταία του σελίδα, με έναν επίλογο κυριολεκτικό «δώρο», όπου τα πάντα μπαίνουν στη θέση που τους αξίζει. Κι όλα αυτά φτιαγμένα με πολύ αγάπη.

About Post Author