Υλικά

  • 750 ml κόκκινο κρασί
  • 1 μανταρίνι σε φέτες
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 3 αποξηραμένα σύκα
  • 4 γαρύφαλλα
  • 3 κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 50 ml κονιάκ

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ρίξτε το κόκκινο κρασί σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το μανταρίνι, το ξυλάκι κανέλας, τον γλυκάνισο, τα αποξηραμένα σύκα, τα γαρύφαλλα και τους κόκκους μαύρου πιπεριού.

Βήμα 2

Ζεστάνετε πολύ απαλά μέχρι να σιγοβράσει και στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά.

Βήμα 3

Απομακρύνετε τα ολόκληρα μπαχαρικά και τους κόκκους πιπεριού με ένα κουτάλι και προσθέστε το κονιάκ.

Βήμα 4

Σερβίρετε σε κούπες. Μπορείτε να ρίξετε σε κάθε μία και μια φέτα μανταρινιού για περισσότερο άρωμα.

newsbeast.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author