Καταστήματα: Ερχονται 200.000 λουκέτα αν δεν ανοίξει άμεσα το λιανεμπόριο

Μονόδρομος ειναι πλέον το άνοιγμα της αγοράς το συντομότερο δυνατό καθώς σε διαφορετική περίπτωση το τίμημα θα είναι βαρύ με χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις που θα αναγκαστούν να κατεβάσουν ρολά για πάντα.
Συνοψίζοντας το αίτημα των ανθρώπων της αγοράς ζητεί από την κυβέρνηση να μη δώσει άλλες αναβολές στο άνοιγμα των καταστημάτων. «Αρκετά πια με τα «ήξεις-αφήξεις» και όλες τις ασάφειες που περισσότερο μπέρδεμα προκαλούν και δεν φέρνουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, κρίνοντας πάντα από τα κρούσματα που παραμένουν πολλά. Ήδη κορυφαίοι επιδημιολόγοι δηλώνουν ότι η υπό προϋποθέσεις λειτουργία των καταστημάτων –δηλαδή με click inside ή διαφορετικά ¨παράδοση εντός¨- όχι μόνο δεν προκαλεί προβλήματα, αλλά βοηθά στην προσπάθεια που γίνεται για λιγότερο συνωστισμό».
Προσθέτει πως αν δεν ανοίξει το ταχύτερο δυνατό η οικονομική δραστηριότητα και δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα, όπως το «κούρεμα» οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία και η αποπληρωμή των υποχρεώσεων σε πολλές δόσεις, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποφύγουμε περίπου 200.000 «λουκέτα» τα οποία θα προκαλέσουν νέα έκρηξη της ανεργίας και ακόμα πιο ασφυκτική πίεση της κοινωνίας. «Θα μιλάμε δηλαδή για μία οικονομική λαίλαπα άνευ προηγουμένου. Για έναν σεισμό που θα απειλήσει την σταθερότητα της κοινωνικής συνοχής. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να έχει αντιληφθεί πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης και –έστω και τώρα- να αλλάξει σχεδιασμό. Δεν αρκεί να ακούμε δηλώσεις κυβερνητικών σχετικά με τις προθέσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Έχουμε ανάγκη από πράξεις».
Πηγή:ethnos.gr