Η μετάβαση του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ, από τα πιάτα των 350 δολαρίων σε εκείνα των 3 δολαρίων.
Ο Νταν Τζούστι ήταν επικεφαλής σεφ στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο της Δανίας, το Noma. Έχει χαρακτηριστεί «το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο και ο Νταν έφτιαχνε ευφάνταστα πιάτα χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, τα οποία χρεωνόντουσαν πάνω από 350 δολάρια του άτομο.
https://www.instagram.com/p/B6wgutZhIvR/?utm_source=ig_web_copy_link
Όμως αποφάσισε να κάνει μια στροφή στην καριέρα του. Τώρα έχει την εταιρεία Brigaid που φτιάχνει τα γεύματα για τα δημόσια σχολεία στο Κονέκτικατ και το Μπρονξ. Η εργασία και το φαγητό που ετοιμάζουν για τα παιδιά στοιχίζει 3 δολάρια ανά παιδί, όσο δηλαδή θα στοίχιζε στο σχολείο για να προσφέρει προμαγειρεμένο φαγητό σε πακέτο. Όμως η ποιότητα είναι διαφορετική.
https://www.instagram.com/p/B7XBG-GhkB3/?utm_source=ig_web_copy_link
Λόγω αυτής της μετάβασης, άλλαξε πολύ το μαγειρικό του στυλ. Οι «πελάτες» του πλέον «είναι πέντε χρονών, έχουν τέσσερα δόντια και μόνο δέκα λεπτά για να φάνε», λέει ο ίδιος στο Insider.
Σήμερα ο Τζούστι ταΐζει χιλιάδες φτωχούς μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία στις ΗΠΑ, προσφέροντάς τους υγιεινά γεύματα.
https://www.instagram.com/p/B7Uh_Dfh_G2/?utm_source=ig_web_copy_link
Δείτε στο Insider. φωτογραφίες από τα πιάτα που έκανε στο Noma και από αυτά που κάνει τώρα.
Πηγή:huffingtonpost.gr
+ There are no comments
Add yours