Το πρώτο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος το βράδυ της Τρίτης.

Το πρώτο από τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Ilyushin Il-76 έστειλε η Ρωσία στην Ελλάδα προκείμενου να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται στη χώρα.

Σημειώνεται ότι εκτός από το Beriev Be-200 και το Ilyushin Il-76 με απόφαση Πούτιν θα φτάσουν στην Ελλάδα ακόμα ένα Ilyushin II-76 και δυο Mi-8 για να δώσουν τη μάχη της πυρόσβεσης μαζί με όλα τα υπόλοιπα εναέρια μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν δέχτηκε τη Δευτέρα (10/8) το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στους Ρώσους ομολόγους τους.

Το ρωσικό μεγαθήριο Ilyushin 76

Το Ilyushin Il-76 είναι ένα πολλαπλών χρήσεων τεσσάρων κινητήρων διπλής ροής αεροσκάφος, τύπου Airlifter. Σχεδιάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση, για πρώτη φορά ως εμπορευματικό φορτηγό το 1967, ως αντικατάσταση του Antonov An-12. Σχεδιάστηκε για να παραδίδει βαριά μηχανήματα σε απομακρυσμένες περιοχές με κακή εξυπηρέτηση.

Οι στρατιωτικές εκδόσεις του Il-76 έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ως εναέρια δεξαμενόπλοια ανεφοδιασμού καυσίμων ή κέντρο διοίκησης. Έχουν επίσης παραχθεί εξειδικευμένα μοντέλα για εναέρια πυρόσβεση και εκπαίδευση μηδενικού G.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα ως και 850χλμ/ώρα, ενώ η πλήρης χωρητικότητα σε νερό φτάνει ακόμα και τους 44 τόνους, γεγονός που του επιτρέπει να κάνει πολλές ρίψεις ή λιγότερες σε μεγαλύτερη έκταση.’

 

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours