Επεισόδια σημειώθηκαν στους δρόμους της Νέας Σμύρνης το απόγευμα της Κυριακής όπου διεξήχθη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προηγήθηκαν στην πλατεία της περιοχής

Φωτογραφίες, βίντεο: Λευτέρης Παρτσάλης

Επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλά σημεία με αστυνομικούς και διαδηλωτές να συγκρούονται και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παρέμβαση της Αστυνομίας στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Κυριακής, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας, αντιδρώντας στο σκηνικό έντασης που σημειώθηκε.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια στη Gallery:

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Πετροπόλεμος και χημικά

photo

photo

photo

ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης ξεσπούν πάνω στους πολίτες

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών» και τονίζει πως «όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες».

Νωρίτερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. μία ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς την ώρα που έκαναν ελέγχους για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Ομάδα περίπου 30 – 40 ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εμφανίστηκαν στο σημείο και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας απ’ αυτούς.

Άμεσα ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε 7-8 προσαγωγές από την πλατεία της Νέας Σμύρνης και τα γύρω στενά. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Μετά την απομάκρυνση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης αντιδρώντας στις βιαίες προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα. Μάλιστα, σήκωσαν και πάνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ:

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Πηγή:newsbomb.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours