Ρούλα Πισπιρίγκου: Τηρεί «σιγή ιχθύος» – Δεν απαντάει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να συνελήφθη κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας -ενός εκ των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα– όμως μέχρι στιγμής είναι σιωπηλή και δεν έχει απαντήσει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σημειώνεται, ότι η 33χρονη μητέρα συνελήφθη το απόγευμα μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Έτσι, όχημα με αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών.

«Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ίριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας», δήλωνε η 33χρονη μητέρα στις 12 Φεβρουαρίου αντιδρώντας σε δημοσιεύματα για τυχόν εμπλοκή της στους θανάτους των 3 κοριτσιών της.

Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 2 Φεβρουαρίου και ελάχιστες ώρες αφού είχε γίνει γνωστό το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης μετά την νεκροψία της 9χρονης Τζωρτζίνας, είχε δοθεί στη δημοσιότητα ο διάλογος της μητέρας με την εφημερίδα «Πελοπόννησος»:

  • Αντέχεις Ρούλα;
  • «Φυσικά και αντέχω, μέχρι να την αποχαιρετήσω… Το μετά αβέβαιο…».
  • Ο Μάνος;
  • «Βράχος και αυτός μέχρι την τελετή…».
  • Και μετά βράχοι και οι δυο σας. Γιατί κάποιος πρέπει να πηγαίνει στα κορίτσια, να τους μιλάει. Να ανάβει το καντήλι…
  • «Σωστά…».

Το χρονικό των θανάτων

Το πρώτο παιδί που έχασε η οικογένεια ήταν η 3,5 ετών Μαλένα τον Απρίλιο του 2019. Ο θάνατός της, που είχε συμβεί στο νοσοκομείο, είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα.

Τον Μάρτιο του 2021, πέθανε στον ύπνο της η 6 μηνών Ίριδα, η οποία κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα. Ο θάνατος της Ίριδας είχε αποδοθεί σε εκ γενετής σπανιότατα παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου).

Η 9χρονη Τζωρτζίνα πέθανε στις 29 Ιανουαρίου 2022. Το πόρισμα της νεκροψίας, που βγήκε μια μέρα πριν από την κηδεία της, απέδιδε τα αίτια του θανάτου της σε ανακοπή καρδιάς, χωρίς όμως να διευκρινίζονται οι λόγοι που οδήγησαν στην καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αθηνών, Σωτήρη Μπουζιάνη, που είχε διενεργήσει τη νεκροψία, τα ακριβή αίτια του θανάτου της Τζωρτζίνας θα γίνονταν γνωστά από τις ιστολογικές εξετάσεις που θα πραγματοποιούνταν.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2022, η εισαγγελία Πατρών παρήγγειλε να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα και για τα 3 κορίτσια που έφυγαν από τη ζωή σε ένα διάστημα 3 ετών στην Πάτρα.

Στόχος της έρευνας ήταν να διευκρινιστεί εάν οι τρεις θάνατοι οφείλονταν σε παθολογικά αίτια ή εάν συντρέχουν λόγοι περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης. Για καθέναν από τους αιφνίδιους, όπως χαρακτηρίστηκαν, θανάτους των παιδιών σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες, τις οποίες συγκέντρωσαν και μελέτησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών στο οποίο διαβιβάστηκε η υπόθεση. Στα πλαίσια της έρευνας κλήθηκαν για εξέταση και οι γονείς των τριών κοριτσιών.

Στις τοξικολογικές εξετάσεις ανιχνεύτηκε η ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη, ένα αναισθητικό, που χρησιμοποιείται κυρίως στην κτηνιατρική και σε μεγάλες δόσεις μπορεί να επιφέρει το θάνατο. Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών ότι δεν συνταγογράφησαν και δεν χορήγησαν ποτέ την συγκεκριμένη ουσία, άνοιξε το δρόμο για τη διαλεύκανση του θανάτου της Τζωρτζίνας. Στην 33χρονη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι ο λόγος για τον οποίο η 33χρονη μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών, παρόλο που η προκαταρκτική εξέταση διετάχθη από την Εισαγγελία Πάτρας, είναι ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας, ο οποίος και πυροδότησε τις εξελίξεις, επήλθε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», το οποίο βρίσκεται στην Αττική.

Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αφορά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η δικογραφία για τα δύο άλλα παιδιά θα συγχωνευτεί και θα ακολουθήσει.

Η κεταμίνη, η ουσία που ανιχνεύτηκε στο πλαίσιο των τοξικολογικών εξετάσεων στην 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν και το στοιχείο – «κλειδί» που οδήγησε τις έρευνες στη σημερινή σύλληψη.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

About Post Author

+ There are no comments

Add yours