Μητσοτάκης: «Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι ο κατώτατος μισθός δεν μπορεί να πάει 800 ευρώ»

Σε μια συνέντευξη όπου παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση στην Ελλάδα και μια εικόνα της Κυβέρνησης να τα έχει όλα καλώς καμωμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν-εκτός των άλλων- και θρασύς.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, αφού προανήγγειλε αύξηση από 1η Μαΐου, αλλά δεν είπε πόση, σχολίασε αρχικά: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2% που δώσαμε, που είναι μία μικρή αύξηση, δεν θα έλεγα ότι είναι αμελητέα, αλλά είναι μία μικρή αύξηση».

Αν δεν είναι αμελητέο το 2%, τότε τι είναι; Αλλά μάλλον αυτό ήταν προάγγελος του νέου φιλοδωρήματος που ετοιμάζεται να «βαφτιστεί» ως αύξηση.

Και βέβαια, ο Πρωθυπουργός που μοχθεί και έχει «απόλυτη αίσθηση των δυσκολιών που υπάρχουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία» (σ.σ. ναι, ναι το ξεστόμισε και αυτό…), ξέρει πάνω απ’ όλα τι θέλει ο εργαζόμενος και μάλιστα πριν από αυτόν:

«Αν ρωτήσετε και τους εργαζόμενους, θα σας πουν ότι ξέρουν πολύ καλά, ότι δεν μπορεί σήμερα ο κατώτατος μισθός, να πάει στα 800 ευρώ»!

Ορίστε, αφού οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι δεν γίνεται, άρα δεν θέλουν. Από που έβγαλε το συμπέρασμα ότι ξέρουν δεν μας είπε όμως.

Και πως το αιτιολόγησε αυτό που είπε; «Το αποτέλεσμα (σ.σ. της αύξησης στα 800 ευρώ) θα ήταν ότι θα είχαμε μία απότομη αύξηση της ανεργίας. Θα έκλειναν επιχειρήσεις»!

Δείτε οτο βίντεο:

About Post Author

+ There are no comments

Add yours