Κατώτατος μισθός: Υπέρ της αύξησής του η Άννα Ευθυμίου

«Ναι» στην αύξηση του κατώτατου και στη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων από τη βουλεύτρια της ΝΔ.

Υπέρ της αύξησής του κατώτατου μισθού και της δημιουργίας μηχανισμού στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων τάχθηκε η Άννα Ευθυμίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και τους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Βασίλη Σκουρή.

Ερωτηθείσα από τον δημοσιογράφο Βασίλης Σκουρή εάν από 01/01/2022 θα πρέπει να συζητηθεί αύξηση του κατώτατου μισθού, η βουλεύτρια Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία απάντησε:

«Εμένα η άποψή μου είναι συγκεκριμένη και στοιχειοθετημένη. Εφόσον βλέπουμε ότι υπάρχει μια αύξηση και αναπροσαρμογή του ρυθμού ανάπτυξης και από τη στιγμή που φαίνεται ότι αυτό θα μεγαλώσει κι άλλο, θα υπάρξει αυτή η αναπροσαρμογή προς τα πάνω ακόμα περισσότερο, έχουμε ένα κύμα ακρίβειας το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε, υπάρχει μια γενιά εργαζόμενων που αμείβεται χαμηλά, πώς θα απορροφήσουν όλες αυτές τις αυξήσεις;».

«Εγώ θεωρώ ότι και να μην υπήρχε η αύξηση στην ακρίβεια, εγώ θεωρώ ότι θα έπρεπε, ούτως ή άλλως, να στραφούμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ναι, από 01/01/2022. Αυτή είναι η άποψή μου, εφόσον αντιμετωπίζουμε και αυτό το κύμα της ακρίβειας, ήταν στις προγραμματικές μας, προεκλογικές μας δεσμεύσεις, υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και υπάρχουν και οι δηλώσεις των υπουργών που είπαν ότι αυτό θα κατευθυνθεί στις ευάλωτες ομάδες», προσέθεσε.

«Στα πλαίσια λοιπόν αυτά, εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει μια στήριξη των εργαζόμενων, ειδικά αυτών των πιο χαμηλόμισθών, αλλά και από την άλλη πλευρά και μία στήριξη και των χαμηλοσυνταξιούχων οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές στις συντάξεις τους, κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκοψε και το ΕΚΑΣ, θεωρώ ότι αν υπάρξει αυτός ο φόρος μια ευάλωτη ομάδα κοινωνική είναι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι», τόνισε.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να υιοθετηθείς ένα μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, μόνιμος εφόσον υπάρχει δημοσιονομική δυνατότητα», κατέληξε το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours