Καιρός – Ξεκίνησε η κακοκαιρία: Καταιγίδα στην Αττική, χαλάζι στη Καβάλα – Η πρόγνωση της Πέμπτης

Καιρός: Αλλάζει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης στην Ελλάδα, με τις θερμοκρασίες να υποχωρούν και καταιγίδες να πλήττουν την Εύβοια από το πρωί της Πέμπτης.

Η απομάκρυνση των πολύ θερμών αερίων μαζών από την περιοχή μας θα συνοδευτεί από την ανάπτυξη καταιγίδων αρχικά στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας το απόγευμα της Τετάρτης 11/08 (με τοπικές χαλαζοπτώσεις) και αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 12/08 στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

Ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης βροχές και καταιγίδες πλήττουν  Αττική,  Στερεά Ελλάδα και Μακεδονία.

Καιρός: Ισχυρή χαλαζόπτωση στην Καβάλα

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώνεται αυτήν την ώρα στην πόλη της Καβάλας. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, το χαλάζι πλήττει ακόμα και σημεία στο κέντρο της πόλης ενώ έχουν αναφερθεί και στιγμιαίες διακοπές ρεύματος.

Η χαλαζόπτωση σε συνδυασμό με την δυνατή βροχόπτωση στην περιοχή, έχει προκαλέσει προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Σημειώνεται πως χαλάζι έπεσε και χθες, Τρίτη, στην Καβάλα και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκλήθηκαν ζημίες σε ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και σε αυτοκίνητα.

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες την Πέμπτη στην Εύβοια

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και πιθανόν στην Ανατολική Στερεά, ενώ τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 41 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 36 βαθμούς στην Κρήτη, 26 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Ο χάρτης δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές με ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη καταιγίδων το πρωί της Πέμπτης 12/08. Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών στην Εύβοια, καθώς οι αργά κινούμενες καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών προβλέπεται το μεσημέρι της Πέμπτης 12/08.

«Καμπανάκι» για τον καιρό χτυπά ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, για επικίνδυνες καταιγίδες τις επόμενες ώρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγου του Open:«Ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να αναπτυχθούν τις αμέσως επόμενες ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες προς το βράδυ αλλά και μέσα στη νύχτα θα μετατοπιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο.

Τα φαινόμενα αυτά θα βοηθήσουν σημαντικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αρκαδία και την Εύβοια από την άλλη όμως πλευρά είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στην κεντρική Μακεδονία, στην Χαλκιδική και γενικότερα σε περιοχές που βρέχονται από το δυτικό – βορειοδυτικό Αιγαίο».

Στον χάρτη που ανέβασε στο Facebook αποτυπώνεται η πορεία των καταιγίδων.

 

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours