Η τελευταία πτήση της Alitalia: Αrrivederci Alitalia grazie

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας είχε ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο ότι θα σταματήσει να εκδίδει εισιτήρια και πλέον… πέρασε στην ιστορία και επίσημα.

Ύστερα από 74 χρόνια στους αιθέρες και έχοντας εξυπηρετήσει δισεκατομμύρια επιβατών, η ιταλική θρυλική αεροπορική εταιρεία Alitalia έκανε την τελευταία της πτήση, με επιβάτες αλλά και προσωπικό να την «αποχαιρετούν» γεμάτοι συγκίνηση.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Alitalia αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα και στοίχισε στο ιταλικό δημόσιο περί τα 13 δισ. Ευρώ. Οι τελευταίοι υπολογισμοί έκαναν αναφορά για 700.000 ευρώ απώλειες… την ημέρα και ο κορονοϊός επιβεβαίωσε ένα προδιαγεγραμμένο τέλος.

Η εταιρεία που θα πάρει τη θέση της θα ονομάζεται Ιtalia Trasporto Aereo (ITA) και θα κρατήσει μόνο 2.800 εργαζομένους, ενώ περίπου 7.000 θα μείνουν άνεργοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας τη στήριξη της ιταλικής Κυβέρνησης.

Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ούτε για την Ιtalia Trasporto Aereo, η οποία αναζητά επενδυτή: «Ψάχνω ένα deal που θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2022. Σίγουρα δεν θέλω να πάω πέραν αυτού», δήλωσε ο επικεφαλής της ΙΤΑ στο Bloomberg ο οποίος γνωρίζει ότι ο ανταγωνισμός από τις χαμηλού κόστους εταιρείες (Ryanair, EasyJet, Wizz Air) θα είναι μεγάλος.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας είχε ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο ότι θα σταματήσει να εκδίδει εισιτήρια και πλέον… πέρασε στην ιστορία και επίσημα. Η τελευταία πτήση ήταν με το αεροσκάφος Airbus 320 με 180 επιβάτες που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Fiumicino, με τον πιλότο συγκινημένο να αποχαιρετά την εταιρεία την εταιρεία με το «arrivederci Alitalia grazie» και τους επιβάτες να χειροκροτούν.

Πηγή:newsbeast.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours