Η σειρά ΄΄ντοκυμαντέρ΄΄ Real Scenes προσφέρει απίστευτες οπτικοακουστικές πληροφορίες ! | Πρώτο μέρος [vid]

του Μανώλη Διακάκη

Η στήλη αυτή , φιλοξενούμενη απο την ηλεκτρονική σελίδα του Στάθη , είναι μια στήλη ΄΄ παθιασμένης  αφοσίωσης στην τέχνη της  ηχογραφημένης μουσικής , εξερευνόντας καλλιτέχνες, άλμπουμ, είδη  ,  πληροφορίες , φιλμς  που έχουν κάτι να δώσουν .

Στο ταξίδι αυτό με το  τρέχον  ΄΄ άρθρο ΄΄ , θα λέγαμε οτι  θα ανακαλύψουμε ολοι μαζί  κάποια  φιλμς απο γνωστές  ‘η αγνωστες μουσικές ηλεκτρονικές σελίδες που όμως προσφέρουν στο μουσικό κοινό απίστευτες οπτικοακουστικές πληροφορίες !

Ας ξεκινήσουμε , πάντα με γνώμονα οτι οι παραγωγοί και οι καλλιτέχνες έχουν τον πρώτο λόγο , εμείς εδω απλώς ψάχνουμε και φέρνουμε στο ΄΄ φως ΄΄ την προσπαθειά και την δημιουργία τους .

Ας ξεκινήσουμε ….   (  σε κάποιες συνέχειες )  , απο την ” Real Scenes ΄΄  πρώτα  και το ψάξιμο ήδη δρομολογήθηκε …..

Η΄΄ Real Scenes ΄΄  είναι μια σειρά ταινιών στις οποίες εξερευνούν  το μουσικό, πολιτιστικό και δημιουργικό κλίμα στους βασικούς προορισμούς της ηλεκτρονικής μουσικής. Θα εξετάσουν τον ρόλο που διαδραματίζουν μοναδικοί φιγούρες —παραγωγοί, DJs, προωθητές— για να κάνουν τη μουσική σκηνή της πόλης τους ένα σημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Θα εξετάσουν  επίσης μέρη, χώρους και εμπνεύσεις, αναζητώντας την ουσία αυτού που δίνει σε αυτές τις  σκηνές μια πραγματικά παγκόσμια απήχηση.

Όταν πήγαν  για γυρίσματα στη  Doka το 2021  ως μέρος της συνεχιζόμενης σειράς  για ακουστικά μπαρ στην Ευρώπη, δεν μπορούσαν  να γνωρίζουν  ότι ο χώρος του Άμστερνταμ θα αντιμετώπιζε σύντομα μια υπαρξιακή απειλή.

Με τον τελευταίο γύρο απαγόρευσης κυκλοφορίας και περιορισμών στην Ολλανδία, εν μέσω ενός αυξανόμενου  κύματος κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη, η Doka λειτουργεί με μειωμένο ωράριο _ Το μέλλον της  Doka -όπως και των περισσότερων μουσικών χώρων σε όλο τον κόσμο- είναι αβέβαιο.

“Σε όλο τον κόσμο βλέπετε ένα νέο είδος μπαρ να ανεβαίνει που εστιάζει πραγματικά στην ποιότητα ήχου”,  είπε ο Axel van der Lugt της Doka στις αρχές του 2020. “Αισθανθήκαμε ότι το Άμστερνταμ είναι έτοιμο για ένα  μέρος με αυτές τις ιδιότητες.” Το πλήρωμα πίσω από αυτόν τον οικείο χώρο είχε στόχο να δημιουργήσει έναν χώρο για τους ανθρώπους να «ξεκουραστούν ή να απελευθερωθούν» ενώ οι DJ παίζουν δίσκους.

Παρά τις ταλαιπωρίες του 2020, ο Axel και η ομάδα του παραμένουν αισιόδοξοι. Όταν είναι ασφαλές να το κάνουν, ελπίζουν να έχουν κόσμο για άλλη μια φορά  , να σταματάει στη  Doka για να χαλαρώσουν ή να απελευθερωθούν.

Το Tag der Deutschen Einheit, ή Ημέρα Γερμανικής Ενότητας, είναι μια εθνική εορτή για τον εορτασμό της επανένωσης της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας. Το 2020, το πρώτο Tag Der Clubkultur, διοργανώθηκε την ίδια ημέρα για να τιμήσει την ποικιλομορφία της μουσικής κουλτούρας , την ενοποιητική δύναμη και τη διαρκή σημασία για τη γερμανική πρωτεύουσα.

Σε αυτήν την ταινία, η σειρά  Resident Advisor τεκμηριώνει το Tag Der Clubkultur του 2021, μιλώντας σε ανθρώπους πίσω από τις σκηνές, καθώς και σε καλλιτέχνες και δημιουργούς που επωφελούνται από την υποστήριξη της κυβέρνησης για τη νυχτερινή ζωή του Βερολίνου.

Πολύ πριν η παγκόσμια πανδημία κλείσει τα περισσότερα από τα νυχτερινά κέντρα του κόσμου, η house είχε (κυρίως) εξαφανιστεί από τη σκηνή της χορευτικής μουσικής στα δίαφορα clubs .

Σε αυτήν την ταινία, εξετάζουν γιατί συνέβη αυτό και ανακαλύπτουν πού κατέληξε η House .

Η Βαρκελώνη δεν είναι η μόνη πόλη όπου η κουλτούρα της ΄΄ ακρόασης μπαρ ΄΄  ριζώνει. Θα τα βρείτε στη Στοκχόλμη, το Άμστερνταμ, την Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο.

Αυτά τα σημεία δίνουν μια μοναδική ανατροπή σε μια μακρόχρονη παράδοση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον για την ανακάλυψη μουσικής που προσελκύει τόσο τους εμμονικούς του Hi-Fi όσο και τους περιστασιακούς ακροατές.

Συνεχίζετε ……

About Post Author

+ There are no comments

Add yours