Επεισόδια στην Κύπρο: Διαδηλωτές βανδάλισαν το Προεδρικό Μέγαρο και τηλεοπτικό σταθμό (Video)

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν 

Παραμονή της επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα Βαρώσια, όπου αναμένεται o Τούρκος πρόεδρος να προβεί σε νέες προκλητικές ενέργειες κατά της Κύπρου, ομάδα αγανακτισμένων βρήκε την ώρα να διαδηλώσει κατά της πανδημίας και του κορωνοϊού, προκαλώντας στη συνέχεια σοβαρά επεισόδια με εκτεταμένες ζημιές στο Προεδρικό Μέγαρο και στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma.

Προφανώς έχασαν τον προσανατολισμό τους και αντί να τους απασχολούν τα εθνικά θέματα στα οποία οι εξελίξεις είναι δραματικές τις τελευταίες μέρες, εκείνοι έκαναν σαματά για τον κορωνοϊό. 

Εξαγριωμένο πλήθος μετά την πορεία διαμαρτυρίας που έγινε την Κυριακή το βράδυ, διαμαρτυρόμενο για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό, επιτέθηκε με καταστροφική μανία κατά του Προεδρικού Μεγάρου, όπου εισέβαλε στην είσοδο του κτιρίου και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον τηλεοπτικό σταθμό Sigma. Πέταξαν κροτίδες κι έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο πάρκιν του σταθμού. Στη συνέχεια εισέβαλαν στο κτίριο του Sigma TV, όπου προέβησαν σε βανδαλισμούς, ενώ κινδύνεψε η ακεραιότητα όσων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο και έβγαζαν δελτίο ειδήσεων.

Ο Πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης, καταδίκασε τα επεισόδια και δήλωσε::

“Απειλήθηκαν ζωές και καταστράφηκαν περιουσιακά στοιχεία. Κυρίως όμως, τα περιθωριακά στοιχεία νόμισαν ότι θα εκβιάσουν τη Δημοκρατία μας.

Το κράτος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν, πόσω μάλλον από άτομα, τα οποία επικαλούμενα παράλογες θεωρίες συνωμοσίας προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στο Μεσαίωνα.

Το συντεταγμένο κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η Δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια έξαλλων και ανεύθυνων πολιτών.”

Την πιο ακατάλληλη στιγμή βρήκαν οι αγανακτισμένοι Κύπριοι για να προκαλέσουν τέτοιου είδους επεισόδια, για το συγκεκριμένο λόγο και όχι για τα εθνικά τους θέματα, που βρίσκονται σε μια τόσο κρίσιμη καμπή. Την ώρα μάλιστα που η παγκόσμια κοινότητα, τούτες τις ώρες, έχει στραμμένο το βλέμμα της στην Κύπρο για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν και τις εξελίξεις που θα δρομολογήσει από τα κατεχόμενα και όλοι θα περίμεναν ένα Κυπριακό λαό ενωμένο να ασχολείται με αυτό το θέμα και μόνο και όχι με τον κορωνοϊό, τα μέτρα και τα εμβόλια και να προκαλεί επεισόδια.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours