Στην 1η Μαΐου του 1988 η ΑΕΛ έγραψε ιστορία, διότι έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που σήκωσε το πρωτάθλημα Ελλάδας! Η Πρωτομαγιά του 1988 ήταν αλλιώτικη από τις συνηθισμένες στον χώρο του ποδοσφαίρου, μιας και πανηγύρισαν τον τίτλο οι «βυσσινί».

Οι Θεσσαλοί σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια επικράτησαν μέσα στο Αλκαζάρ του Ηρακλή με σκορ 1-0, χάρη σε γκολάρα του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα, εξασφαλίζοντας τον τίτλο. Συνολικά συγκέντρωσε 43 βαθμούς και έτσι έφτασε πρώτη φορά στην ιστορία της, στην έξοδό της στην Ευρώπη σαν πρωταθλήτρια και έπαιξε στο κύπελλο Πρωταθλητριών (Champions League σήμερα).

Πρώτος σκόρερ της ομάδας αναδείχτηκε ο Μιχάλης Ζιώγας με 16 γκολ, όμως πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν ο Χένρικ Νίλσεν, ο Δανός της ΑΕΚ, με 21. Ο Ζιώγας είχε τις περισσότερες συμμετοχές (30), μαζί με τον Βασίλη Καραπιάλη, αφού δεν έχασαν κανένα ματς. Η Λάρισα έπαιξε επί της ουσίας 15 χρόνια νωρίτερα από τις άλλες ελληνικές ομάδες τον ρόμβο στη μεσαία γραμμή με τον Αλεξούλη σε ρόλο αμυντικού χαφ, τους Βουτυρίτσα, Τσιώλη να ανεβοκατεβαίνουν τις δύο πλευρές και επιτελικό μέσο τον Καραπιάλη.

Η ΑΕΛ λίγο έλειψε να κάνει και το νταμπλ εκείνη τη χρονιά. Στο Κύπελλο έφτασε στα ημιτελικά, αλλά αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες και στις 24/8/88 για το Σούπερ Καπ, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στο ματς αυτό, που όμως έγινε στην Αθήνα (ΟΑΚΑ). Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως λίγο έλειψε η ΑΕΛ να χάσει στα χαρτιά τον τίτλο, καθώς ο Τσίγκοφ βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

Και σήμερα, επί ημερών Αλέξη Κούγια, η ΑΕΛ έχει τις περισσότερες πιθανότητες υποβιβασμού στην Super League 2, με βάση την βαθμολογία.

Πηγή:iapopsi.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours