Παραπομπή του Νίκου Παππά με όψιμες καταγγελίες

Με μια προειλημμένη κυβερνητική απόφαση, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής με κενές θέσεις στα υπουργικά, η Νέα Δημοκρατία, έχοντας στο πλευρό της το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και την Ελληνική Λύση, σέρνει σε προανακριτική επιτροπή τον Νίκο Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016.

Στην χειρότερη μέρα από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης η Νέα Δημοκρατία στήνει εδώλια με όχημα τις διάτρητες καταγγελίες Καλογρίτσα για την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών.

Το κυβερνών κόμμα (μαζί με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και την Ελληνική) ψήφισε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα στοιχεία που υπάρχουν κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παπά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015- 2016.

Στη ψηφοφορία έλαβαν μέρος 289 βουλευτές. Υπέρ της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής τάχθηκαν 187 βουλευτές. Κατά, 85 βουλευτές και «παρών» ψήφισαν 16. Στην κάλπη βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Πρόκειται για τη δεύτερη παραπομπή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ σε λιγότερο από δύο χρόνια διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η προσπάθεια ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς να ενοχοποιηθεί μέσω προανακριτικής για ενδεχόμενη πράξη δωροληψίας και παράβασης καθήκοντος στηρίχθηκαν κατά κύριο λόγο στις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αποδομώντας τη γραμμή της Ν.Δ., ο Ν. Παππάς υπενθύμισε ότι ο Χρ. Καλογρίτσας αποκλείστηκε από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επειδή δεν κατέβαλε την πρώτη δόση για την άδεια, καθώς και ότι τα 3 εκατ. της εγγυητικής δεσμεύτηκαν υπέρ του Δημοσίου. «Τόσο πολύ τον βοηθήσαμε. Του δεσμεύσαμε τα χρήματα και τον αποκλείσαμε από τον διαγωνισμό» είπε ο κ. Παππάς.

«Σύντομα θα κληθείτε να λογοδοτήσετε για όσα κάνετε αυτή τη στιγμή […] Μας κατηγορείτε για μια υπόθεση, που το δημόσιο είχε όφελος 200 εκατ. από φόρο διαφήμισης και τέλη χρήσης συχνοτήτων και, εάν δεν συνεχίσετε να απαλλάσσετε τα κανάλια από την υποχρέωσή τους να πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες, άλλα 250 εκατ.», είπε ακόμα.

Αλέξης Τσίπρας

«Αν θέλετε να στήσετε ειδικό δικαστήριο στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι έβαλε τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν, στήστε το. Δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη να απολογηθούμε και από πάνω επειδή προστατέψαμε το δημόσιο συμφέρον» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη «η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής μιας προειλημμένης πολιτικής απόφασης» εκτίμησε πως η τακτική του κυβερνώντος κόμματος θα «γυρίσει μπούμερανγκ».

Τα άλλα κόμματα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Κώστας Σκανδαλίδης, τάχθηκε υπέρ της σύστασης προανακριτικής κατά του πρώην υπουργού για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016, τονίζοντας ότι στόχος του κόμματος του δεν είναι να ενοχοποιήσει κανέναν αλλά να ριχτεί άπλετο φως και να μην μείνει καμία σκιά.

Την αποχώρηση του ΜέΡΑ25 τόσο από τη συζήτηση και την ψηφοφορία, όσο και τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Νίκου Παπά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, καταγγέλλοντας ως «επαίσχυντη», την όλη διαδικασία.

«Πλείστες όσες προανακριτικές, εξεταστικές επιτροπές συστήνονται, προσφέρουν θέαμα, και στο τέλος απλά συγκαλύπτουν τις βαθύτερες αιτίες της διαπλοκής των διαφόρων αστικών κομμάτων με τα διάφορα επίσης οικονομικά κι επιχειρηματικά συμφέροντα» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με το κόμμα του να μην υπερψηφίζει την πρόταση της γαλάζιας πτέρυγας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.