Μαρία Αντουανέτα: Στο «σφυρί» τα κοσμήματά της – Πάνω από 7 εκατ.ευρώ για τα διαμαντένια βραχιόλι [vid]

Ένα ζευγάρι διαμαντένια βραχιόλια που ανήκαν στη βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα πωλήθηκαν σε δημοπρασία σήμερα έναντι του ποσού των 7,46 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (7,06 εκατομμύρια ευρώ), σε τιμή πολύ υψηλότερη από τις εκτιμήσεις προ της πώλησης, έγινε γνωστό από τον οίκο Christie’s.

Ο Ραχούλ Καντάκια, διεθνής διευθυντής του Christie’s για κοσμήματα, ο οποίος ανέλαβε τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, είπε κατά τη διαδικασία της πώλησης ότι τα βραχιόλια είχαν παραμείνει στην οικογένεια για σχεδόν 200 χρόνια. Ο αγοραστής κατέθεσε την προσφορά του τηλεφωνικά και δεν έχει αποκαλυφθεί.

Η τιμή πώλησης ανήλθε σε 6,2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, όμως με την προμήθεια η τελική τιμή διαμορφώθηκε στα 7,46 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου του Christie’s Αλεξάντρα Κίντερμαν.

Τοποθετημένα σε μια μπλε βελούδινη θήκη που γράφει «βραχιόλια της βασίλισσας Μαρίας Αντουανέτας», τα διπλά βραχιόλια, τα οποία αποτελούνται από τρεις σειρές διαμαντιών, μετρούν συνολικά 112 διαμάντια.

Η Μαρία Αντουανέτα, η οποία έστειλε μια επιστολή από τη φυλακή Tuileries στο Παρίσι, όπου αποκάλυπτε πως ένα ξύλινο σεντούκι με κοσμήματα θα στελνόταν για να φυλαχθεί, εκτελέστηκε στη γκιλοτίνα το 1793. Η κόρη της Μαρί Τερέζ παρέλαβε τα κοσμήματα κατά την άφιξή της στην Αυστρία, εξήγησε ο οίκος δημοπρασιών.

Η τιμή των κοσμημάτων αναμενόταν να ανέλθει μεταξύ 1,82- 3,65 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, είπε ο οίκος δημοπρασιών πριν από την πώληση.

Πηγή:newsbomb.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *