Με αριθμό πινακίου 1 έχει προγραμματιστεί να αρχίσει, σήμερα (15.09.2021), στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, η εκδίκαση της υπόθεσης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας, από την 37χρονη κατηγορούμενη, για λόγους προσωπικής εμμονής, όπως υποστήριξε η ίδια στην απολογία της.

Λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της δίκης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι, έφτασε στα δικαστήρια.

Φορούσε ειδική λευκή μάσκα στο πρόσωπό της, λευκό καπέλο και ειδικούς επιδέσμους στα χέρια της. Περπάτησε, από το αυτοκίνητο έως το δικαστήριο, με πολύ μεγάλη δυσκολία, πολύ αργά και με τη βοήθεια των δικηγόρων της.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι η κατηγορούμενη δεν θα παραστεί στο δικαστήριο.

Η ακροαματική διαδικασία θα είναι μακρά και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές συνεδριάσεις, καθώς μόνο οι μάρτυρες που έχουν κληθεί μέχρι τώρα να καταθέσουν από το δικαστήριο ανέρχονται σε 35.

Σε κάθε περίπτωση, η δίκη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και να έχει εκδοθεί η απόφαση, μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2022, που συμπληρώνονται 18 μήνες προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν στις 20 Μαΐου 2020 όταν η 35χρονη Ιωάννα ενώ περίμενε το ασανσέρ για να πάει στο λογιστικό γραφείο όπου εργαζόταν, μια γυναίκα με μάσκα, χωρίς να πει λέξη, της πέταξε μία πολύ μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού στο πρόσωπο. Το περιστατικό συγκλόνισε το πανελλήνιο με την ειδεχθή βία και πρωτοφανή σκληρότητά του.

Η 37χρονη βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης 15 ετών για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ, έχει παραπεμφθεί στο εδώλιο και για το πλημμέλημα της απείθειας, αδίκημα που αφορά την άρνηση της να βοηθήσει τους αστυνομικούς στην εξακρίβωση των στοιχείων της, όταν την εντόπισαν στην περιοχή του Ζωγράφου στις 11 Ιουνίου 2020 και την συνέλαβαν.

Το μήνυμα της Ιωάννας

Η Ιωάννα έχει δηλώσει ότι θα είναι παρούσα στο δικαστήριο για να πάρει απαντήσεις. Ζητεί την παραδειγματική τιμωρία της 37χρονης, καθώς -όπως είπε- δεν υπάρχουν ούτε ελαφρυντικά, ούτε μεταμέλεια.

«Είναι πολύ δύσκολο να αντικρίσω την 37χρονη. Δεν ξέρω αν η περίοδος των χειρουργείων στο νοσοκομείο ήταν η πιο δύσκολη ή η ψυχραιμία που θα πρέπει να επιδείξω στη δικαστική αίθουσα. Στηρίζομαι στην παρουσία των αγαπημένων μου προσώπων και στις αξίες που έχω ως άνθρωπος και ως χαρακτήρας» είπε στην ΕΡΤ.

«Η δικαιοσύνη, από νομικής πλευράς, σε περιπτώσεις όπως η δίκη μου πρέπει να είναι αμείλικτη. Δεν υπάρχουν αιτίες ούτε ελαφρυντικά ούτε μεταμέλεια. Και εγώ και η κοινωνία μας ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία της. Προσωπικά δικαιωμένη δεν βρίσκω με ποιον τρόπο θα μπορούσα να νιώσω. Μόνο αν ο χρόνος γύριζε πίσω. Αλλά αυτό δεν γίνεται», ήταν το μήνυμα που έστειλε, λίγες ώρες πριν την έναρξη της δίκης.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours