Διαγραφή Μπογδάνου: Ο Κυρανάκης ζητά εξηγήσεις από τον Μητσοτάκη

Η αποβολή Μπογδάνου μικραίνει την ομάδα, η πρώτη αντίδρασή της είναι γεγονός.

Εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητεί για τη διαγραφή Μπογδάνου ο βουλευτής στην περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών και πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως η παραπάνω αποτελεί την πρώτη αντίδραση εκ μέρους της ακροδεξιάς πτέρυγας της γαλάζιας πολυκατοικίας, η οποία χάνει ένα από τα πιο δυναμικά μέλη της. Όχι πως η διαγραφή Μπογδάνου δεν στενοχωρεί και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Άραγε ο Μπογδάνος θα κατέληγε εκτός Νέας Δημοκρατίας εάν δεν εκρήγνυτο ο κ. Νίκος Δένδιας;

Το ερώτημα φαντάζει ως ρητορικό και οι σημερινές εξελίξεις δεν αλλάζουν την απάντησή του: Η υπουργοποίηση σχεδόν ολόκληρης της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καταδεικνύει πού έχει στηρίξει τις ελπίδες του εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, αλλά και πως είναι πλήρως προσηλωμένος στη προεκλογική υπόσχεσή του περί νόμου και τάξης.

Είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού. Θεωρώ ότι τις επόμενες ώρες και πιθανότατα μέρες, θα υπάρξουν εξηγήσεις για αυτή την κίνηση, είναι η πρώτη διαγραφή που γίνεται αυτά τα δύο χρόνια, τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Γιώργο Σιαδήμα.

Πρέπει και θα φαντάζομαι πως σύντομα, θα δοθούν εξηγήσεις, από όλες τις πλευρές, επέμεινε και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το γεγονός θα συζητηθεί και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας. Προσέθεσε, δε, πως από αυτά που είπε σήμερα (5/10) από το βήμα της Βουλής, ο Μπογδάνος δεν κέρδισε κομματικώς, παρά έχασε, δείχνοντας να τον εξαίρει για το θάρρος που επέδειξε, εκφράζοντας δημοσίως και δη από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου, τις ακροδεξιές απόψεις του.

Σήμερα, λοιπόν και προτού καλά-καλά καταλαγιάσει ο αχός από τη δημοσίευση ονομάτων νηπίων που έχουν ξενικά ονόματα από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο ίδιος ξέφυγε ξανά, προχωρώντας σ’ ένα αντικομμουνιστικό, διχαστικό, πλην ανιστόρητο και συνάμα χυδαίο παραλήρημα μέσα από το ιερό της Δημοκρατίας: τη Βουλή των Ελλήνων.

Όταν ο Μπογδάνος παρέδωσε τα εν λόγω παιδάκια βορά στους ομοϊδεάτες του, οι οποίοι δεν βλέπουν ανθρώπους και ψυχές, παρά χρώματα και απειλές, τότε σχεδόν ολάκερτο το φιλελεύθερο τμήμα του κόμματός του καταδίκασε την αθλιότητά του. Μολονότι ο Μπογδάνος είχε καταρρίψει κάθε αριθμητικό ρεκόρ μισαλλόδοξων κορονών και η αντιπολίτευση βοούσε, ο πρωθυπουργός εξακολουθούσε να σφυρίζει αδιάφορα.

Σήμερα, λοιπόν, τον -πλέον- πρώην βουλευτή της ΝΔ, που λίγο αργότερα αναγκάστηκε να ξηλώσει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, περιέλαβαν ο κ. Θανάσης Παφίλης και ο κ. Θοδωρής Δρίτσας, με το πολιτικό ράπισμα να είναι σκληρό για τον ακροδεξιό πολιτικό, όσο και η γλώσσα που χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινώς προκειμένου να δυσκολέψει τη ζωή κατατρεγμένων συνανθρώπων μας, μειονοτήτων και ιδεολογικών αντιπάλων του.

Εν τέλει, ήταν ο κ. Νίκος Δένδιας αυτός που πήρε θέση εντός της Βουλής και ουσιαστικά δρομολόγησε τις δυσμενείς για τον Μπογδάνο εξελίξεις. Θα έλεγε κανείς, ότι η παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών ήταν ηγετικού χαρακτήρα, μιας κι ο αρχηγός του κόμματός του δεν έμοιαζε διατεθειμένος να αποδυναμώσει την ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και να χάσει ψήφους από τη σχετική δεξαμενή.

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours