Βρέθηκε «χρυσή» κοκαΐνη αξίας 2 εκατ. ευρώ μέσα σε γαρίδες και σήμα το αρκουδάκι πάντα

Το αρκουδάκι πάντα είναι το σήμα κατατεθέν του καρτέλ της λατινικής Αμερικής, το οποίο επιχείρησε να περάσει στη χώρα μας συνολικά 64 κιλά κοκαΐνης, κρυμμένα μέσα σε γαρίδες, αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι είναι η πρώτη φορά που η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εντοπίζει κοκαΐνη κρυμμένη μέσα σε ψυκτικά κοντέινερ με γαρίδες, καθώς η πάγια τακτική των καρτέλ είναι να κρύβουν την κοκαΐνη μέσα σε φορτία με μπανάνες που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Το φορτίο έγινε αντιληπτό από το Εκουαδόρ και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Η μεταφορά έγινε από εταιρία που ειδικεύεται στη μεταφορά γαρίδας με κοντέινερ-ψυγεία. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η εταιρία δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς προκύπτει ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη των ναρκωτικών στο πλοίο.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών τα 64 κιλά κοκαΐνης θα διοχετεύονταν στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Στην ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση αναφέρεται: «Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συμμετοχή τελωνειακών Αρχών καθώς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τη Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023, 64 κιλά κοκαΐνης από εμπορευματοκιβώτιο στο Λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών, και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. (D.E.A.), εντοπίστηκε εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από το Εκουαδόρ, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 58 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 64 κιλά κοκαΐνης.

Το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαϊνης ξεπερνάει το ποσό των -2.000.000- ευρώ, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται».

κοκαινη πειραιας
κοκαινη πειραιας

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author