Αυτός είναι ο 42χρονος αστυνομικός που εκτέλεσε την πρώην σύζυγο του και έβαλε τέλος στη ζωή του στην Καλαμαριά

Ο δράστης περίμενε την πρώην σύζυγό του να βάλει τα δυο παιδιά τους στο σχολικό λεωφορείο και μετά της επιτέθηκε – Πήρε την καραμπίνα με την πρόφαση ότι ήθελε να την καθαρίσει

«Καρτέρι» θανάτου φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία πως είχε στήσει ο 42χρονος αστυνομικός στην πρώην σύζυγό του καθώς, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, φέρεται ότι περίμενε κάτω από το σπίτι για να φύγουν τα δύο παιδιά για το σχολείο και αμέσως μετά ανέβηκε στο διαμέρισμα της οδού Κομνηνών, στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και σκότωσε με την καραμπίνα την 38χρονη, πριν στρέψει την κάνη του όπλου επάνω του και βάλει τέλος στη ζωή του.

Παρόλο που οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι ο δράστης πήγε τα παιδιά στο σχολείο και επέστρεψε για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, κάτοικοι στη γειτονιά που έμενε το θύμα με τα δυο παιδιά, 12 και 14 ετών, αναφέρουν ότι έφυγαν με το σχολικό λεωφορείο και στη συνέχεια έγινε η δολοφονία που σόκαρε το πανελλήνιο.

Όπως ανέφερε φίλος της οικογένειας του δράστη – αυτόχειρα, ο 42χρονος δε μπορούσε να ξεπεράσει τον χωρισμό του από το θύμα και είχε αναφέρει στην οικογένειά του ότι ήθελε να σκοτώσει την 38χρονη γυναίκα. Το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε, σύμφωνα πάντα με φίλους της οικογένειας, ήταν του πατέρα του και το πήρε με την πρόφαση ότι ήθελε να το καθαρίσει και να το συντηρήσει.

«Υπήρχαν προβλήματα, η γυναίκα του τον έδιωξε από το σπίτι και πριν λίγους μήνες πήραν συναινετικο διαζυγιο. Περνούσε και έπαιρνε τα παιδιά, τον βλέπαμε και ρωτούσαμε τι θα κάνει στη ζωή του. Την αγαπούσε την κοπέλα τρομερά και της έλεγε να ξανά φτιάξουν τη ζωή τους και να ξανά παντρευτούν για τα παιδιά. Εκείνη επέμενε και του έλεγε ‘δε σε θέλω’», ανέφερε φίλος της οικογένειας του δράστη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άτυχη γυναίκα ήταν αυτή που κατέβηκε με τα δυο παιδιά σήμερα το πρωί από το σπίτι και τα έβαλε στο σχολικό, ενώ ο δράστης ανέβηκε μετά στο διαμέρισμα με την καραμπίνα του πατέρα του. «Έμενε στο πατρικό του και έφυγε νωρίς το πρωί χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι. Την καραμπίνα την πήρε από εχθές λέγοντας ότι θέλει να την καθαρίσει. Στον πατέρα του έλεγε “εγώ θα την σκοτώσω”, είχε φτάσει σε μια απόγνωση το παιδί, την αγαπούσε και ήταν τρελά ερωτευμένος. Δεν είχε γνωρίσει άλλη γυναίκα. Εμείς του λέγαμε να κάνει τη ζωή του», σημείωσε.

«Όταν χώρισαν η γυναίκα του είπε να έρθει να πάρει τα ρούχα του και τα έβγαλε έξω από την πόρτα σε νάιλον σακούλες και σε τσάντες. Ήρθαν με τον πατέρα του και τα πήραν. Η μητέρα του ήρθε νωρίτερα σήμερα στο σπίτι και λιποθύμησε», ανέφερε ο οικογενειακό φίλος.

Το χρονικό του φονικού

Όλα συνέβησαν, περίπου στις 8:15 το πρωί. Το ζευγάρι είχε πάρει διαζύγιο και δεν έμενε μαζί. Ο 38χρονος και η 42χρονη είχαν κάνει δυο αγόρια, που σήμερα είναι 12 και 14 ετών. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η γυναίκα άφησε τα παιδιά στο σχολικό και ο δράστης ανέβηκε στη συνέχεια οπλισμένος στο διαμέρισμα.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από γείτονες για περιστατικό με πυροβολισμούς στο διαμέρισμα του 6ου ορόφου, επί της οδού Κομνηνών 27, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν, εντόπισαν τις σορούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν η γυναίκα είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

Το 2023, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπει τα παιδιά.

O εν λόγω αστυνομικός υπηρετούσε σε υπηρεσία γραφείου, στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος. Του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές. Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε.

Η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού.

Στο σημείο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, ενώ θα ερευνηθεί και η οικία του αστυνομικού.

Τα παιδιά την ώρα του φονικού βρίσκονταν στο σχολείο και δεν γνώριζαν ότι οι γονείς τους ήταν νεκροί. Ειδικοί ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο σχολείο που φοιτούν τα δύο ανήλικα παιδιά για να αναλάβουν τη στήριξή τους.

About Post Author