Κανείς δεν ξέρει γιατί η μουσική που παίζουν και παράγουν γνωστοί και άγνωστοι παραγωγοί , νέοι σε ηλικία ή μεγάλοι στα χρόνια τους ( και σε πείρα , δές David Russell Lee ή αλλιώς Joey Negro ) έχουν τόση μεγάλη ουσιαστική επίδραση στα αισθήματα μας και σε πνευματικές ή ψυχικές ανατάσεις που τόσο χρειαζόμαστε …

του Μάνου Διακάκη

Απαντήσεις έρχονται απο τις  παρακάτω μουσικές παραγωγές , τεχνολογικές διασκευές , αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και μελέτης του προηγούμενου αιώνα & όχι μόνο  (  εαν δεν έχεις ζήσει τον 20 αιωνα δύσκολα θα καταλαβείς αυτόν τον μουσικό οργασμό ) .

Τέλος πάντων, εδώ παρέα με τον Στάθη Παπούλια, ο Μάνος Διακάκης εξιστορεί και ψάχνει την ιστορία από  σπουδαιές παραγωγές _  το feedack  από  αθόρυβες ομάδες !!  (  σίγουρα θα ακολούθησουν  πολλές συνέχειες )  .

 

Το Stuff Like That είναι ένα επιτυχημένο τραγούδι με μουσική και στίχους που γράφτηκαν από τους Quincy Jones, Ashford & Simpson, Steve Gadd, Eric Gale, Ralph MacDonald και Richard Tee. Το τραγούδι ήταν αρχικά ένα ορχηστρικό κομμάτι ρυθμού. Ο Jones εργάστηκε στο κομμάτι με τον Ashford & Οι Simpson, Chaka Khan και παραγωγοί ήχου και μουσικής απο Gadd, Gale, MacDonald και Tee για να το μετατρέψουν σε single.

Οι Ashford & Simpson και Khan εμφανίστηκαν ως τραγουδιστές ενώ ο George Young έπαιζε άλτο σαξόφωνο. Και Stuff Like That !

Αυτήν την ιστορία ( & οχι μόνο  )  την ήξερε καλά ένα αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια ιστορική οικογενεία της jazz _ Ο Danny Krivit  ,  γνωστός σαν vinyl junkie διασκευάζει το Stuff Like That με μοναδικό και σεβάσμιο  τρόπο που  μόνο η εμπειρία και το μουσικό αυτί του αρκούσαν για  να τιμήσει την ιστορία του Quincy Jones !

 

Όταν Alaia & Gallo  (  Pair of Italian DJs / Producers  )    έκαναν  ντεμπούτο  το 2016 με το “Who Is He “, το κομμάτι ήταν τεράστια επιτυχία κατά τη διάρκεια  του καυτού ευρωπαϊκού καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς !

Τώρα η Glitterbox Recordings επανεξετάζει αυτό το εξαιρετικό truck και το διασκευάζει με την απόλυτη φιλοσοφία της παροχής έντονων χορευτικών αισθημάτων έχοντας για στήριγμα τον αινιγματικό Claptone, τον ντίσκο βασιλιά της Αυστραλίας, Dr Packer και τον  απόλυτο remixer  The Reflex .

Ο καθένας απο αυτήν την τριάδα δίνει στο κομμάτι μια αίσθηση ζωής  όπως πρέπει να την ζούμε διότι αυτο το ταξίδι στο πλανήτη μας παίζει σε τρομερές ταχύτητες και ξεχνάμε οτι είμαστε περαστικοί ξεχνώντας απλά πράματα όπως η ανθρωπιά μας !

 

Οι  Double Exposure ήταν &  είναι ένα  group  ντίσκο με έδρα την Φιλαδέλφεια. Είναι πιο γνωστοί για την επιτυχία του 1976, “Ten Percent”  !

Η ομάδα σχηματίστηκε το 1961 με τους Leonard “Butch” Davis, Charles Whittington, Jimmy Williams και Joe Harris. Αρχικά ήταν γνωστοί ως United Image και κυκλοφόρησαν δύο singles, το “Love’s Creeping Up on Me” στο Stax Records το 1971 και το “The African Bump” στο Branding Iron Records το 1972.

Τα κομμάτια “Everyman (Has to Carry Your Own Weight) και” My Love Is Free “ήταν επίσης δημοφιλή τραγούδια του κλαμπ.

Aκούγοντας και ξέροντας την ιστορία των Double Exposure το 2021 ο Antonello Ferrari ( Dj producer since 1990 , with D-Vision Italy , UMM , Undiscoverded UK ) μαζί με τον Aldo Bergamasco και έχοντας μια δυνατή φωνή την Sherrita Duran μας θυμίζουν και διασκευάζουν το Everyman _  το λένε Take me to the disco !  (  αυτό δεν έχει απολύτος καμία σημασία , ο ήχος της Salsoul είναι διαχρονικός και παντού ) .

Οι Brand New Heavies ξεκίνησαν το 1985 σαν μια ” μπάντα ” ακολουθώντας το δόγμα της Acid jazz , τότε λεγόντουσαν Brother International , τότε !

Ως The Brand New Heavies κέρδισαν μια λατρεία στo  Λονδίνο καθώς η acid jazz αντικατέστησε το rare groove στα clubs .

Μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες funk jazz / UK όλων των εποχών. Οι βασικοί τραγουδιστές με τα χρόνια περιλαμβάνουν Linda Muriel, Jay Ella Ruth, N’Dea Davenport, Siedah Garrett, Carleen Anderson, Nicole Russo, Honey Larochelle, Dawn Joseph και Sulene Fleming.

Στα τόσα περάσματα του χρόνου,  το 1991 οι The Brand New Heavies παρέα με την N’Dea Davenport δίνουν ενα κομμάτι ορόσημο για αυτήν την δεκαετία το Stay This Way !

Τό κομμάτι διασκευάστηκε το 2020 απο τον Peter Major  (  DJ and producer from Stockholm )  με μούσα την Angela Johnson . 

Μια στιγμή δεν τελειώσαμε ακόμα  , όλα αυτά τα είχαν στο μυαλό τους οι δυο Ιταλοι δεξιοτέχνες και παραγωγοί με μεγάλα καντάρια και μιξάρουν την δουλεία του Peter Major  .

Μπερδεμένες ιστορίες ?? δεν νομίζουμε απλώς όλοι αγαπάνε την καλή μουσική με ιστορία και πάθος !!

Kαλή ακρόαση !!

Επεται συνέχεια >>>>>>>>>>>>>>>> 

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours