Από τον Μπρεχτ στον Μύλλερ: Καλοκαιρινό σεμινάριο με τον Δημήτρη Λάλο

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λάλος παρουσιάζει το εντατικό σεμινάριο «Από τον Μπέρτολτ Μπεχτ στον Χάινερ Μύλλερ».

Από 24 έως και 30 Ιουνίου στο θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις.

Είμαι η Οφηλία. Αυτή που δεν την κράτησε το ποτάμι. Η γυναίκα στη θηλιάς. Η γυναίκα με τις κομμένες αρτηρίες. Η γυναίκα της υπερβολικής δόσης ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΠΑΝΩ ΧΙΟΝΙ. Η γυναίκα με το κεφάλι στο γκάζι της κουζίνας. Χθες σταμάτησα να με σκοτώνω. Είμαι μόνη με το στήθος μου, τα μπούτια μου, την αγκαλιά μου. Διαλύω τα εργαλεία της αιχμαλωσίας μου, την καρέκλα, το τραπέζι, το κρεβάτι. Καταστρέφω το πεδίο μάχης που ήταν κάποτε η πατρίδα μου. Ανοίγω με δύναμη την πόρτα να μπει μέσα αέρας και η κραυγή του πλανήτη.

Χάινερ Μύλλερ

Πώς εκφράζεται ο εξπρεσιονισμός και το μεταμοντέρνο θέατρο της δυτικής Ευρώπης στη σκηνή; Πώς γίνεται η χρήση του μικροφώνου και πώς επιτυγχάνεται η αποστασιοποίηση του λόγου; Τί σημαίνει χαρακτήρας στο σύγχρονο θέατρο, ποια τα γλωσσικά και κειμενικά εργαλεία;

Με όχημα τα πιο αντιπροσωπευτικά κείμενα της γερμανικής λογοτεχνίας-ποιήματα, πεζά και θεατρικά, των κορυφαίων Γερμανών Μπρεχτ και Μύλλερ, ο Δημήτρης Λάλος, σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες, θ’ αναπτύξει μια πολύτιμη εργαλειοθήκη για την προσέγγιση της εκφοράς του λόγου. 
Στόχος, τα κείμενα που θα δουλευτούν στο πλαίσιο του σεμιναρίου, να παρουσιαστούν σε μια μεταμεσονύχτια εκδήλωση στο Tempus Verum-Εν Αθήναις.

Βιογραφικό Δημήτρη Λάλου

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις. Μεγαλωμένος στη δυτική Γερμανία, ο Δημήτρης Λάλος έχει εντρυφήσει στη γερμανική κουλτούρα και τους τρόπους έκφρασης. Πολλά από τα κείμενα που θα χρησιμοποιηθούν στο σεμινάριο, θα μεταφραστούν από τον ίδιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.